104. indlæg - "Januar rinder ud"

Af Lone Pedersen

Januar går på hæld, og for nogen er det en lettelse. De har syntes, at måneden har været lang nok. Ovenpå en måned med julehygge, lækker mad og samvær med familie og venner er januar lidt af en mørk måned at vågne til.

Der er mørkt, når jeg går på arbejde om morgenen og mørkt, når jeg kommer hjem om eftermiddagen. Og ofte har jeg ikke observeret dagslyset i løbet af dagen på trods af, at der er rigeligt med vinduer at kigge ud af. Og dog, de dage solen har skinnet, er der blevet set ud på lyset omkring.

Hvad har vi så fået denne januar måned til at gå med? Nogle er måske kommet i gang med deres nytårsløfter om mere motion, sundere madvaner eller noget helt tredje.
Jeg er i den grad kommet i gang med at strikke. Strømper er fløjet af mine pinde i disse uger. Det er for mig et hurtigt projekt, som kan tages med på farten, eller som jeg kan sidde med i kortere tid mellem andre opgaver. Og i de sidste par måneder er der kommet nogle spændende bøger med udfordrende og anderledes strømpemønstre.

Og så er det samtidig en hobby, som giver mig ro. Jeg sidder i en god lænestol og lader pindene danne nye masker af garnet. Nogle gange kan jeg tænke på andet imens eller se lidt tv, andre gange kræver strømpepindene al min opmærksomhed. For der er måske et anderledes mønster, eller det er hælen, som skal strikkes. Og hvor mange måder kan det nu gøres på? Mange kan jeg fortælle, hvis man som jeg har fulgt lidt med på diverse internetfora i vinterens løb.
For ikke at tale om det meget fine garn, der findes. Både det traditionelle som mange kender fra barndommen, men også det fint håndfarvede, som der kommer mere og mere på markedet af. Håndfarvere har kronede dage i denne tid, men det er også nogle flotte farver og lækre kvaliteter, der er til salg. Jeg kan til tider ikke stoppe med at shoppe garn med øjnene, for hvordan mon det ser ud strikket op?

De bøger som har inspireret mig de sidste måneder er bl.a. ”52 uger med strømper”, Kerstin Balke ”Strikkede sokker” og Lene Randorff ”Strik en hæl og strik en tå”. Masser af nye spændende mønstre og tekniker som en strømpestrikker med glæde kaster sig over. Så er spørgsmålet jo bare, hvor mange sokker man egentlig har brug for? Men det er vist ikke noget, der skal tales mere om her….

Klummen blev bragt i Vejen Avis i uge 4 i 2022