146. indlæg "Forfalskerier og stinkende stads"

af børneformidler Dea Gugerel

Efteråret er så småt ved at have fået tag i os, og dét kan selvfølgelig kun betyde én ting: efterårsferie! Og her i Vejen Kommune kan man ikke sige efterårsferie uden også at sige Børnekultur på tværs. Tirsdag i efterårsferien falder i år på d. 17. oktober, og det er en dag, som vi er mange, der glæder os til; både store og små. Traditionen tro starter dagen på Rådhuspladsen med dans og musik, hvorefter der er frit valg i en overdådig børnekulturbuffet i hele Vejen by.

På Vejen Bibliotek har vi forberedt en dag med hyggelige og kreative aktiviteter for børn og deres voksne. Vi får besøg af de legende kunstnere ”En Hemmelig Klub”, der åbner et Medaljeforfalskeri i vores foredragssal. Normalt skal man jo gøre noget helt spektakulært for at gøre sig fortjent til en medalje, men den slags kan tage evigheder. Og hvad nu hvis ingen opdager, at man har gjort noget helt spektakulært? Nej, så er det meget nemmere at forfalske en medalje. I Medaljeforfalskeriet bruger man eksotiske mønter fra andre tider og fremmede steder til at skabe den skinnende midte i sin roset. Selvfølgelig først når man har pudset den i noget stinkende stads. Men nu tænker du nok: ”jamen, hvad skal jeg så sige, når folk spørger mig, hvorfor jeg har fået en medalje?”. Frygt ej, ”En Hemmelig Klub” medbringer deres Løgnegenerator, så du har en helt vandtæt historie klar, når du skal forklare din lærer, ven, bedstemor eller gravhund hvorfor du går rundt med en medalje på brystet.

Du kan også slå dig ned i bibliotekets kreative værksted, hvor vi slipper fantasien løs i bøgernes tegn. Her kan du nemlig lave dit eget bogmærke af træ. Giv dit bogmærke øjne, fjer eller dekorér det præcis i din egen stil. Du kan også designe din helt egen personlige bogpose. Tegn, skriv eller dekorér med stempler, så du får en pose, der passer perfekt til at bære de bøger, du selvfølgelig kan låne med hjem.

Er du forresten vild med dans? På Vejen Bibliotek får vi kl. 11.00, 12.30 og 14.00 besøg af Vejen Danseforening, der optræder foran bibliotekstrappen. Det bliver en fest!

Det er i år også muligt at få udleveret en grøn Børnekultur på tværs-rygsæk på biblioteket. Vi glæder os til en dag, hvor vi, udover sjov og leg, også har åbent for almindelig betjening. Så hvis du ikke er oprettet som låner, eller lige sidder og mangler en god krimi, så er der også mulighed for at få hjælp til den slags, når du besøger os d. 17. oktober.

Der foregår selvfølgelig også mange andre spændende ting på dit bibliotek i efterårsferien; f.eks. kan du d. 16. oktober opleve Ækle Jazzede Eventyr. Det bliver en skrupskør jazzkoncert efter Rune T. Kiddes gakkede eventyr. Koncerten er gratis, og du tilmelder dig på vores hjemmeside.