59. indlæg - "Udlængsel i en tid hvor vi skal blive hjemme"

Af Lone Pedersen

“At rejse er at leve” som den kendte digter H.C. Andersen engang sagde. En digter som gerne og ofte rejste Europa rundt - eller tog på rejser rundt i Danmark. Fra den ene herregård til den næste.  
 
Vi andre længes vist også efter at rejse ud – væk fra corona-hverdagen.  
Ud og opleve en anden verden, se noget nyt, se andre mennesker i større antal. Få nogle nye oplevelser med hjem, som vi kan fortælle familie, venner og kolleger om.  

Jeg tror vi alle længes mere ud i denne uge, hvor der er vinterferie. Børnene har fri fra skolen og mange forældre har også fri. Man er fri til at rejse væk, og alligevel er det ikke muligt at komme så langt hjemmefra.  

Så kan man jo kigge forbi bibliotekets hjemmeside og finde inspiration til både store og små læsere. Hylderne bugner af gode fortællinger fra hele verden.  
Og selv bibliotekarerne har drømt sig væk på ferie rundt i verden. Vi drømmer os til Sverige, Barcelona og Sydkorea. For bare at nævne et par steder i verden.  
For det er det, vi kan med litteraturen – vi kan rejse væk i ordenes fortælling. Vi kan rejse hvor hen i verden vi vil. Med bøgerne kan vi rejse til Nordsverige og gå på jagt. Vi kan rejse til Barcelonas varme og mystik. Vi kan rejse jorden rundt, hvis vi vil. Det er kun fantasien der sætter grænser. 

Der er mange forfattere, som er fantastiske til at beskrive verden som den ser ud gennem deres øjne. Så levende at jeg som læser er med på rejsen. Faktisk kan jeg til tider føle, det er min rejse der beskrives.  

Vil du med på bibliotekarernes rejse, så kig ind på bibliotekets hjemmeside, www.vejbib.dk . Her finder du alle vores anbefalinger. God rejse! 

Klummen blev bragt i Vejen Avis i uge 7