79. indlæg - "Tre tip til lette kærlighedsfortællinger"

Af Lone Pedersen

Sommeren er over os, og ferien vinker lige om hjørnet for flere af os.
For mange mennesker er der ikke noget bedre end at lægge sig på solstolen med en let sommerbog i hånden. Jeg har det på samme måde, selvom min sommerlæsning altid bliver et mix af genrer. Men der skal være plads til de lette kærlighedsfortællinger, hvor man som læser godt kender slutningen. Men vejen derhen – den er skøn.

Da jeg begyndte at se nærmere på, hvilke bøger og forfattere indenfor denne genre jeg har læst de sidste par år, slog det mig, at der var usædvanligt mange svenske forfattere iblandt og faktisk ikke nogen danske. Som jeg ser det danske bogmarked lige nu, så er det mere alvorlige emner, der omtales. Det fik en snak i gang på kontoret om, hvorfor det mon var sådan. Vi er ikke kommet til nogen konklusion, men må konstatere at danske forfattere skriver i en anden genre.

Et par af de svenske forfattere, som jeg sætter stor pris på indenfor denne feel-good-genre, som den også kaldes, er Emma Hamberg, Åsa Hellberg og Christoffer Holst.

Emma Hamberg har skrevet flere romaner indenfor genren, men det var for alvor, da jeg læste ”Næste stop Rosengädda!” at jeg fik øjnene op for denne forfatter. Hun har med denne bog startet serien om Tessan, der er træt af sin kæreste og derfor rejser fra storbyen for at slå sig ned i Rosengädda. På vejen dertil møder hun teenageren Bror, der har kærestesorg, og derfor tager med Tessan. De to slår sig ned i en tidligere stationsbygning og går i gang med at omdanne den til en restaurant. Tessan bliver snart venner med den deprimerede brandinspektør Johnny, inden længe er der flere amoriner i luften.

Der er fire bøger i serien om Tessan, og de kan varmt anbefales - gerne til en sommerdag i haven.

Flere romantiske romaner

Åsa Hellbergs hovedpersoner er de tre veninder Rebecka, Maggan og Susanne, der finder sammen igen, da deres veninde Sonja dør. Sonja var stenrig og har efterladt sin formue til de tre veninder. De skal bare lige opfylde et par ting i deres liv, før de får pengene udbetalt. Så de tre veninder går i gang med omlægningen af deres liv, så de kan få opfyldt de drømme, de har for deres videre liv.

Det er tre lidt ældre veninder, vi følger i denne serie, men drømmene er ikke så meget anderledes end for de lidt yngre, og det er forfriskende at læse en roman om lidt ældre, som får opfyldt deres drømme i livet. Der er tre bøger i serien.

Den sidste, jeg vil omtale i denne omgang, er Christoffer Holst og hans romantiske sommerkrimier om journalisten Cilla Storm, der har slået sig ned på en klippeø i den stockholmske skærgård. Kæresten er skredet, og Cilla prøver at samle sit liv op igen. På øen bliver hun hurtigt venner med naboen, den lidt ældre Rosie, og de to er snart viklet ind i sagen om en forsvunden skuespiller. De får god hjælp af Rosie søn, politimanden Adam, og så kan vi vist alle godt se, hvilken vej en del af denne historie tager os J Der er kommet to bøger om Cilla og Adam indtil nu. Jeg var superunderholdt under læsningen af disse to romantiske krimier.

Der findes mange flere af de romantiske romaner rundt på biblioteket. Du må endelig spørge personalet om hjælp, hvis du ikke selv kan finde lige netop den bog du gerne vil læse.

Klummen blev bragt i Vejen Avis i uge 27 2021