Scene fra forestillingen

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
120 Kr
Lokalitet
Museet Sønderskov
Sønderskovgårdsvej 2
6650 Brørup
Arrangører
Vejen Bibliotek, Museet Sønderskov
Target
For voksne
Øvrige arrangementer

Jeg bærer med smil min byrde - En cabaret om Jeppe Aakjær

01.02.23
Teatret OPtimis står bag forestillingen om Jeppe Aakjær, hans sange og hans verden. Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange. Det fremføres af sanger Allan Høier og guitarist Allan Sjølin i Bo Skødebjergs instruktion.

Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere og er i dag mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde - Ole sad på en knold og sang - Jeg er havren - Stille, hjerte, sol går ned og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der klart viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har tredjeflest sange optaget i Højskolesangbogen.

I forestillingen er ’Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold - dukket op i gården Jenle’s have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu – og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Forestillingen vises i samarbejde mellem Museet Sønderskov og Vejen Kommunes Biblioteker.

Køb billet via link her på siden eller på bibliotekerne i Vejen Kommune eller på Museet Sønderskov. Der er rabat for medlemmer af Museumsforeningen Sønderskov og for medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN. Medbring medlemskort ved indgangen.

 

Materialer