Anders Kjærulff

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
75 (50 for studerende og medlemmer af kUGLEN)
Bibliotek
Lokalitet
Salen
Target
For voksne
Foredrag

BIG DIRTY DATA: Cambridge Analytica, Facebook og hvorfor du i den grad har noget at skjule

07.10.20
Mød journalist, teknologikritiker og radiovært Anders Kjærulff

Om foredraget

Med skandalen om Cambridge Analyticas brug af Facebook data til profilering af vælgere og manipulation af valg, åbner sig en helt ny dør, der viser en grim vej ind i en uhyggelig, datamisbrugende samtid, hvor Big Data bliver lusket ud af brugerne, for at blive brugt mod dem igen.
Hvad kan du gøre for at undgå det? Og hvad betyder det for dig? 
Det og meget andet vil Anders Kjærulff komme ind på i foredraget, og der vil efterfølgende blive mulighed for at stille spørgsmål til ham.

Om Anders Kjærulff

Med en bred erfaringsvifte som journalist, teknologikritiker og radiovært har Anders Kjærulff et spændende spænd af forskellige livsvinkler.
Som vært på radioprogrammet AFLYTTET på Radio24syv tog han aktuelle emner op - blandt andet diskuterede han whistleblowere, efterretningstjenester og IT-sikkerhed.

Hans IT-interesse og IT-tække strækker sig helt tilbage til ungdomsårene, hvor han var medskaber af HARDDISKEN (1994-2000) og den nu nedlagte Montagegruppe på P1. Han har desuden været skribent på et utal af aviser og fagblade og har blandt andet arbejdet for Ekstra Bladets Nationen!.

I sine foredrag udtaler han sig om sit syn på de problemstillinger, der præger vores samfund og den tid, vi lever i nu.
Cyberkrig, digitale fænomener, overvågning og privatlivets fred er blot nogle af de emner, han lægger under luppen.

Anders Kjærulff er medlem af Medierådet for børn og unges Digitale Unge Netværk, og digitalisering og computersikkerhed ligger ham meget på sinde.
Han tager i sine foredrag stilling til, hvordan vi imødekommer de udfordringer, som den digitale tidsalder bærer med sig.
Han har tidligere holdt foredrag for nogle af Danmarks vigtigste it-organisationer, herunder Det Kriminalpræventive Råd, Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheder i Danmark, IT-sikkerhedsrådet, Zitcom og IT-universitetet.

Praktiske oplysninger

Foredraget foregår i Salen, og i forhold til COVID-19 følger vi myndighedernes retningslinjer for offentlige foredrag og arrangementer med krav til passende afstand.

Der er rabat for studerende og medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN, som det er gratis at blive medlem af.

Oktober er udnævnt til europæisk cybersikkerhedsmåned

Europæisk cybersikkerhedsmåneds logo

Vil du vide mere om digital sikkerhed, så besøg hjemmesiden SikkerDigital.dk

Sikkerdigital.dk's logo