Tang

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rødding Biograf / Vejen Gymnasium & HF
Target
For alle
Foredrag

Livestream fra AU: Tang

27.10.20
Vejen Kommunes Biblioteker samarbejder med Vejen Gymnasium & HF og Rødding Bio om at livestreame de offentlige foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet. Foredragene er gratis og interessante, og de bliver vist simultant på Vejen Gymnasium og i Rødding Bio.

Om foredraget:

Under havets overflade vokser tang som undersøiske skove i et væld af farver, former og størrelser. Tang bidrager til at holde både havmiljøet og klimaet i balance, idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Mennesker har udnyttet tang som en ressource siden tidernes morgen. Tang er blevet brugt til mad, foder til husdyr, gødning til marker og som råstof til produktion af kemikalier og tilsætningsstoffer.

Over hele verden bliver der forsket i at dyrke og anvende tang til nye formål som bioenergi, plastik og tekstiler. Også indenfor lægevidenskab opdager man nye muligheder i tang: måske kan tang i fremtiden afhjælpe tarmsygdomme og Alzheimers.

Tang er faktisk ikke planter - men alger. Hør hvad tang og alger er for nogle skabninger - hvad adskiller tang fra planter og dyr - hvordan formerer tang sig - hvordan dyrker man tang - og om de bæredygtige løsninger tang kan bidrage med i fremtiden.

Om foredragsholderen:

Annette Bruhn er seniorforsker i marin økologi ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Ang. billetter

Rødding: Kontakt Rødding Biograf for bestilling af billet på bio@roeddingbio.dk eller på tlf. 73 84 54 04 

Vejen: Mød op til arrangementet på Vejen Gymnasium