Digte foto
Foto: Suzy Hazelwood

Verdens Poesidag

20.03.20
Poesien findes - også på eReolen! Hvert år fejres Verdens Poesidag, der hylder poesiens kulturelle betydning og sprogets mangfoldighed.

I 1999 gjorde UNESCO d. 21. marts til Verdens Poesidag.

Denne dag sættes der særlig fokus på poesien som en betydningsfuld del af vores kulturarv, med det formål at understøtte sprog, kreativitet og menneskelig indsigt.

Som en traditionsrig og vedblivende kunstform er poesien til stadighed et bevis på menneskets kreativitet og behov for at sætte ord på vores sansninger.  For poesien kan, når den rammer os, tale til vores følelser, sætte gang i vores refleksionsevner og give os et fornyet syn på tilværelsen.

Og netop dette kan være en god grund til at dykke ned i poesien, når vi netop nu oplever, at hverdagen som vi kender den, er suspenderet. Uanset du har 5 minutters pause mellem gøremål eller ekstra tid til at fordybe dig, kan alle få glæde af at læse eller lytte til poesi.

I listen nedenunder kan du finde vores bud på forskellige e-bogs- og lydbogsdigtsamlinger du kan låne på eReolen ved at bruge dit bibliotekslogin. 

Oprindeligt skrevet af Iben Vestergaard, Aalborg Bibliotekerne.

Tags
Materialer