Åbne biblioteker

Regler for ophold og brug af det selvbetjente bibliotek

Selvbetjeningsbillede

I den selvbetjente åbningstid er der ikke  personale til stede til at betjene dig, og du skal selv lukke dig ind på biblioteket.

I den selvbetjente åbningstid kan du låne, afhente og aflevere materialer.

Du kan også læse i aviser, tidsskrifter og bøger, søge og bestille i bibliotekets system og bruge internettet.

Sådan får du adgang:

Du har adgang til det selvbetjente bibliotek, når du er registreret som bruger og har en pin-kode.

Er du ny bruger, skal du komme ind på biblioteket med dit sundhedskort (det gule sygesikringsbevis) for at blive registreret. Hvis du er over 18 år, kan du registrere dig som låner med NemID på hjemmesiden.

Hvis du tager andre med ind, er det på dit ansvar. Luk derfor kun personer ind, du kender … og vær sikker på at de forlader biblioteket sammen med dig.   

Børn og Unge

Børn under 15 år kan ikke tilmeldes ordningen; de kan kun benytte det selvbetjente bibliotek sammen med en person, der er tilmeldt som bruger.

Indgang

Du får adgang til selvbetjente bibliotek ved at sætte dit sundhedskort i kortlæseren, eller ved at taste dit personnummer.

Herefter går døren op, og du kan frit benytte bibliotekets faciliteter.

Forlad biblioteket inden lukketid

Husk at forlade biblioteket inden det lukker, ellers udløses alarmen. Inden lukketid vil lyset blive dæmpet, og der kommer besked i højtaleren, så du kan nå ud, inden biblioteket lukker.

Hvis alarmen fremprovokeres efter ophør af den selvbetjente åbningstid, opkræves den udgift, som biblioteket får, hos den pågældende bruger

En brugers adgang til det selvbetjente bibliotek kan inddrages, hvis brugeren ikke  overholder Vejen Kommunes Bibliotekers reglement og husregler, herunder reglerne for brug i den selvbetjente åbningstid.

Sådan klarer du dig selv

Du skal klare dig selv i det selvbetjente bibliotek, dvs. du skal selv låne, aflevere og reservere dine materialer.

Selvbetjening

Lån og aflevering og afhentning

Når du låner og afleverer, skal du bruge selvbetjeningsmaskinerne. På skærmen står der, hvad du skal gøre. Det er vigtigt at du følger instrukserne på skærmen.

Gebyrer

Hvis du skal betale gebyr ved for sent afleveret materiale, vil gebyret automatisk blive overført til betaling i den betjente åbningstid. Du kan også vælge at betale med dankort på hjemmesiden.

Registrering og videoovervågning

Alle, der benytter biblioteket i den selvbetjente åbningstid, bliver registreret med oplysninger om navn og adresse. Det sker automatisk, når man sætter sit sundhedskort (sygesikringsbevis) i kortlæseren ved indgangen til biblioteket.

Biblioteket er video-overvåget. Det er både af hensyn til brugernes tryghed – og for at beskytte biblioteket og dets inventar mod tyveri, hærværk o.l.

Biblioteket er dit og mit

Biblioteket er vores fælles ejendom. Pas derfor godt på det, så det kan være til gavn og til glæde for flest  mulige.

Husk

Af sikkerhedshensyn må vinduer ikke åbnes.

Der må ikke drikkes, spises eller ryges på biblioteket.

Indgangsdøren må ikke blokeres eller tvinges åben.

Du kan møde personale og få hjælp

I den betjente åbningstid kan du få hjælp af personalet til at finde materialer og informationer, ligesom du også kan få hjælp til at reservere, låne og aflevere. De betjente åbningstider kan ses  på bibliotekets hjemmeside samt på indgangsdøren til biblioteket.

Begrænset adgang ved arrangementer

Biblioteket forbeholder sig ret til at begrænse adgangen til biblioteket i den selvbetjente åbningstid, når der afholdes arrangementer. Dette vil blive bekendtgjort ved opslag i biblioteket og ved indgangsdøren.

Lukkedage ved helligdage

Biblioteket har lukket også for selvbetjening i forbindelse med helligdage i forbindelse med jul, nytår og påske - samt 24. og 31.12.

Se besked på bibliotekets hjemmeside www.vejbib.dk og opslag.

Åbningstiderne følger idrætscentrenes åbningstider

Holsted og Rødding bibliotekers selvbetjente åbningstider kan blive begrænsede, så de følger Medius og Rødding Centerets åbningstider, især ved helligdage og skoleferier.

Se besked på bibliotekets hjemmeside www.vejbib.dk og opslag.