Hans Jørgen Bonnichsen foto
Hans Jørgen Bonnichsen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr (50 kr. for medlemmer)
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag

Hans Jørgen Bonnichsen

22.01.20
Forhenværende PET-chef, kriminalinspektør og terrorekspert fortæller om at være barn af grænselandet.

Hans Jørgen Bonnichsen, der er vokset op i Haderslev, vil i dette foredrag gennem familiens og egen – ikke altid lige lykkelige historie – fortælle om, hvilken betydning det havde og stadig har, og hvilke konflikter der opstår ved at være en del af to kulturer. Fortællingen begynder med det smertelige nederlag i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland, der i hele 56 år var en del af det stortyske rige.

Det medførte, at 5000 unge sønderjyder mistede livet i Første Verdenskrig - en kamp, der ikke var deres. Der i blandt var Bonnichsens tre onkler. Lige så mange kom hjem invalideret og mærket på livstid.

Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt i mange familier og Danmarkshistorien, men 2. verdenskrig, der splittede familier, helede ikke sårene og det belastede naboskab. I 1955 blev muligheden for en fredelige sameksistens åbnet ved en aftale mellem Bonn og København om beskyttelse af mindretallene nord og syd for grænsen mod sindelagskontrol og diskriminering.

Hans Jørgen Bonnichsen har været chefkriminalinspektør ved politiet i mere end 40 år. I 20 år var han en del af Rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alt lige fra drab til bedrageri. Efterfølgende fungerede han som souschef for Rejseafdelingen og som operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Efter Hans Jørgen i 2006 gik på pension, har han fungeret som TV-avisens efterretningsekspert, hvor han benytter sin viden og erfaring fra politiet, når han kommenterer på aktuelle sager. Hans Jørgen holder desuden spændende og vedkommende foredrag, som er fyldt med indlevelse og spænding, når han fortæller om politiets arbejde og arbejdsmetoder.

Hans Jørgen er forfatter til flere fagartikler og bøger. Han har også bidraget til antologier om overvågning, kunst og efterretning. Hans Jørgen har både en national og international politilederuddannelse. Han har desuden en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet. Af andre universitetskurser kan bl.a. nævnes symbolisme, Islam og renæssance.

Arrangementet er et samarbejde mellem Holsted Bibliotek, Grundtvigsk Forum Holsted og Foreningen Norden og støttet af Statens Kunstfond.

Entré: 75 kr. inklusiv kaffe. (50 kr. for alle medlemmer af biblioteksklubben  kUGLEN og for medlemmer af Grundtvigsk Forum Holsted og Foreningen Norden)
Man kan gratis tilmelde sig biblioteksklubben.  Klik her og se hvordan du bliver medlem af kUGLEN