Michael Ejstrup : Foto
Verden er af lava - eller hvad mener du?

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Foredrag

Ordet er dit - brug det frit

03.09.18
Vi ændrer konstant en lille smule på de faste vendinger. Nogle mere bevidst end andre. Vi skal se på danskeres kultur i forandring og på, hvordan vi hele tiden sikrer, at ordsprog og talemåder passer til den tid, vi skal bruge dem i. Foredrag med Michael Ejstrup.

Hvad vil det sige at få lov til at bruge sit eget sprog? Og kan det gøre os lykkelige? ”Verden er af lava”; eller hvad siger du?

Michael Ejstrup er uddannet klinisk diætist, cand.mag i lingvistik og har en ph.d i dansk talesprog.

Michael Ejstrups nyeste forskning fokuserer på sprogkorrekthed og den (mulige) svindende betydning i en tidsalder, hvor mail, chat og sociale medier stormer frem.

Et andet fokusområde er muligheden for at styrke den mundtlige præsentations stilling i uddannelser og fokus på etos’ (omdømmets), talegenrens og argumentets holdbarhed i et samfund anno 2017 – 2018.

Arrangeret i samarbejde med Vejen Folkeuniversitet.

Forskerturné om livskvalitet i hele landet
Arrangementet er en del af Hearts & Minds festivalens Forskerturné om livskvalitet i september måned i over 30 danske byer. Forskerturnéen 2018 er et tilbud til Folkeuniversiteter i hele landet om støtte til at deltage i Hearts & Minds festivalen ved at udbyde forelæsninger med forskere, der deler deres viden om det gode liv, sundhed og trivsel – særligt i relation til årets festivaltema: livskvalitet. Turnéen støttes af Nordea fonden.