foto af Vivian Høxbro
Mød Vivian Høxbro

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
100 Kr
Lokalitet
Knudepunktet
Kærhøjparken 19
6600 Vejen
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag

Vivian Høxbro : På pinde for strikningen

18.04.16
En billedfortælling om et langt strikke- og rejseliv. Køb billetter her på siden eller på bibliotekerne.. Begrænset antal billetter. Arrangementet foregår på Knudepunktet. Vivian Høxbro fortæller om sit liv med strikning, om hvor inspirationen kommer fra, om farverne og garnet, og hun medbringer modeller, som kan ses på og prøves. En dejlig strikke aften arrangeret i samarbejde mellem Vejen Bibliotek og Knudepunktet, Vejen.

 

Design og farver

Vivian Høxbro er kendt i ind- og udland som en innovativ og produktiv strikdesigner, som har været på banen i en lang årrække. Hendes strik er ofte farverigt og eksperimenterer med design og teknikker.

Domino og skyggestrik

 Dominostrik og Skyggestrik er teknikker som især forbindes med Vivian Høxbro. Tilbage i 2000 udgav hun  bogen ”Dominostrik” på norsk og snart efter fandtes bogen på både dansk, engelsk og japansk. Dominostrik er en teknik, hvor man strikker firkanter på flere leder. Skyggestrik er en gammel japansk teknik som Vivian Høxbro har taget op og gjort populær i vesten. Teknikken er på samme tid enkel og meget effektfuld. Mønsteret – eller skyggebilledet - i det strikkede dannes på vrangsiden og ses derefter tydeligst  ”i profil”, – det vil sige når det strikkede bevæges .

Ud i verden

Strikning og undervisning har gennem årene bragt Vivian Høxbro rundt i verden, bl.a. har hun arbejdet i Mexico, haft talrige workshops i mere end 20 stater  i USA og hun har et omfattende samarbejde med strikkere i Japan

Strik med rødder i historien

Vivian Høxbro finder inspiration til strik mange steder – også hos vores formødre. På Museum Lolland-Falster og på andre museer i Danmark har hun studeret de strikkede ”nattrøjer” som før hen hørte til kvindernes garderobe. Her har hun fundet de fineste mønstre og rekonstrueret dem og tegnet dem op, så de i dag kan blive til nye mønstre og trøjer til moderne kvinder. Mønstrene er udgivet i en japansk bog, som dog fås med en dansk oversættelse!

Se Vivian Høxbros hjemmeside her (klik)

Entré til en spændende af ten med Vivian Høxbro på Knudepunktet i Vejen: 100 kr. incl. kaffe og te. Rabat for medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN.