Martha Christensen
Foto: forlaget Hovedland

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 - 75
Bibliotek
Target
For voksne
Forfatteraften

Martha Christensen - de stille eksistensers stemme

07.09.22
Linda Lassen fortæller med udgangspunkt i sin nye biografi om Martha Christensen om forfatteren, der skrev bestsellere som ”En fridag til fru Larsen” og ”Dansen med Regitze”.

At vi alle er udleveret til hinanden, kunne være en passende overskrift til Martha Christensens forfatterskab. Hvad enten hun skrev om magtmisbrug, om vores tilsyneladende umættelige behov for syndebukke eller om den måde, vi reagerer overfor svaghed på, så handler det netop altid om hinanden. Vi kan bilde os ind, at vi er gode og uegennyttige, men vi er det sjældent, var hendes grundindstilling.

Martha Christensen havde læsere i alle egne og grupper af befolkningen. Mange husker hendes bøger om udsatte mennesker, der havde svært ved selv at komme til orde. Hun modtog De Gyldne Laurbær for romanen Dansen med Regitze, og hun blev kåret til danskernes Yndlingsforfatter. Martha Christensen voksede op i Holsted, udddannede sig til fritidspædagog og skrev sideløbende med sit arbejde som pædagog 15 romaner og flere noveller.

Linda Lassen vil fortælle om sin inspiration til at skrive biografien om Martha Christensen, om de udfordringer hun havde med researchen til bogen, og om de tidstypiske og alment-menneskelige temaer i forfatterskabet som kan relateres til  Martha Christensens eget liv.Linda Lassen har i årenes løb udgivet en række romaner, bl.a. 'Håbets år – historisk roman om Gertrud Rask og Hans Egede', 'Men sko må jeg ha', 'Tysklandarbejderen Frederiks valg',
genforeningsromanen 'Jens og Marie' og 'Den kloge kone fra kvindehuset'.
 

Køb billetter her på siden eller på bibliotekerne i Vejen kommune. Rabat for medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN - se mere her

Materialer