Mich Vraa, foto af Simon Nørlev Nyberg
Mich Vraa, foto af Simon Nørlev Nyberg

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
80 Kr
Lokalitet
Vejen Kunstmuseum
Østergade 4
6600 Vejen
Arrangører
Forfatteraften

Mich Vraa - forfatteraften på Vejen Kunstmuseum

19.02.18
Forfatteren Mich Vraa fortæller om romanerne ”Haabet” og”Peters kærlighed” og om Dansk Vestindien. I foredraget fortæller Mich Vraa om inspirationen til romanerne, om sin research- og skriveproces og læser også passager op fra bøgerne. Forfatteraften er arrangeret i samarbejde mellem Vejen Bibliotek og Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn med støtte fra Statens Kunstfond.

Haabet

I “Haabet” tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt beretning i vores lands historie. Fra dengang, hvor Danmark skabte sig en ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Frem i lyset kommer dermed en af de mørkeste tider i Danmarks historie, hvor kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab var hverdag for slaverne, men der var også plads til kærlighed og overlevelse under de forfærdelige vilkår. Tag med Mich Vraa tilbage til det herrens år 1787 og få indblik i en slavehandel, de færreste kan forestille sig, at danskerne har været en del af.

Peters kærlighed

”Peters kærlighed” er en historisk præcis skildring af Peter von Scholtens liv. Romanen foregår i perioden 1804-1854. Gennem breve, dagbogsnotater, og andre teksttyper ser von Scholten tilbage på et langt liv fyldt med håb, kærlighed og nederlag. Portrættet af von Scholten er vedkommende og rørende og Mich Vraas sprog rammer tidens sprogtone uden at det føles påklistret.

Alle er velkomne. Kaffe/te 10 kr. Rabat for kUGLEN medlemmer og Kunstforeningens medlemmer