Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
200 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Ventelisten er åben
Øvrige arrangementer

UDSOLGT - Knæk en klassiker 2019: Dantes Guddommelige Komedie

22.01.19 - 26.02.19
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT! Vi læser "Dantes Guddommelige Komedie" over 3 gange, i selskab med Ole Meyer (som har oversat den til dansk) og cand. theol. Martin Herbst (som ved enormt meget om den) som vores kyndige vejledere. En oplevelse med en af verdenslitteraturens grundpiller venter! Du kan evt skrive dig på venteliste til deltagelse ved at bruge linket.

Visse bøger er på een gang fascinerende og frygtindgydende. Man fornemmer at de gemmer på en hel masse godt, men det er svært at finde tiden til rigtigt at grave sig ned i dem - og de kan være svære helt at forstå. Det forsøger vi at råde bod på, et mesterværk ad gangen, med studiekredsen "Knæk en klassiker".

Den nye sæson, om Dantes Guddommelige Komedie, løber af stabelen i starten af 2019. Helt præcist over 3 aftener: d.22.01., 05.02. samt 26.02.

I Knæk en klassiker bestiger vi litteraturhistoriens tinder sammen. Sådan var det med James Joyces "Ulysses" som vi læste i 2018, og sådan er det med Dante Alighieris mesterværk "Den Guddommelige Komedie" (La Divina Commedia) fra cirka 1360. Et episk langdigt om forfatterens rejse gennem det hinsides, fra Helvedet til Paradiset, holdt i en stram verseform og med et stærkt billedsprog der bugner af referencer til bibeltekster og forfatterens samtid. Det er blevet kaldt verdens første roman, og der er spor af den over alt i verdenslitteraturen.

Vi har været så usandsyligt heldige at få værkets ny-oversætter, Ole Meyer, og Dante-kender og Cand. Theol. Martin Herbst som guides til forløbet. Få - om nogen - i Danmark kender værket så godt som de, så der er garanteret indsigt og solid formidling, når vi mødes og taler om det læste.

En hval spises som bekendt nemmest en bid af gangen, så vi læser en ny del af bogen - i Ole Meyers berømmede nyoversættelse (han anbefaler 5. udg. 4. rettede oplag af hans oversættelse, fra 2018)- til hver gang vi mødes. Formen bliver som følger:

22/01: Helvedet

05/02: Purgatoriet

26/02: Paradiset

 

OBS: Der er et begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding anbefales. Prisen for deltagelse dækker selvfølgelig alle aftener.

Der gives 50 kr i rabat for medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN, som du kan blive medlem af HER

 

Du kan læse mere om Ole Meyer her: https://danskforfatterforening.dk/ole-meyer-2860/
og om Martin Herbst her: https://martinherbst.dk/

Materialer