Agnete Brinch : Foto
Foto: Steen Knarberg

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Udstillinger

Kvinder der forandrer verden

18.02.19 - 16.03.19
Grafiske arbejder af Agnete Brinch. Mød Agnete Brinch mandag den 18. februar kl 16 til fernisering. Alle er velkomne! Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn i samarbejde med Vejen Bibliotek præsenterer udstillingen. Det er muligt at købe værkerne.

Agnete Brinch (født 1970) bor i Billum og har de senere år haft stor succes. Hun blev blandt andet i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling "Portrait Now."Agnete Brinch fortæller historier om kvinder og mod gennem sine kunstværker. Kvinderne er rollemodeller, som i et historisk perspektiv har haft en væsentlig betydning, når vi ser verden i dag. Portrætterne viser selvstændige kvinder som for eksempel Karen Blixen, Anna Ancher eller piloten Amelie Earhart, der, som den første kvinde, fløj over Atlanten.

Det at fortolke historiske personligheder på sin helt egen og unikke måde, gør Agnete Brinchs værker autentiske og nærværende. Agnete Brinch bygger sine portrætter op i felter eller beskærer dem, så det kun er en del af ansigtet, der ses. Det pirrer nygerrigheden og skaber en tavs scene, og den kun halvt fortalte historie taler til fantasien.Agnete Brinchs nyeste portræt forestiller Margrethe Vestager, der er med til at forandre verden i sin rolle som Konkurrencekommissær i EU.

Se mere om Agnete Brinch her