Sommerfugle i vejen kommune

Om dette arrangement

Tid
7:00 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstillinger

Sommerfugle på biblioteket

01.08.22 - 04.09.22
En stor flok sommerfugle er flyttet ind på Vejen Bibliotek. Du kan møde dem så snart du træder indenfor; de står, ligger og hænger i alle områder af biblioteket.

Sommerbogen

Mange af de smukke sommerfugle peger hen på gode bøger til sommerlæsning, de er en del af Sommerbogen – læseudfordring og sommerkampagne til alle børn i alderen 6 – 15 år. Disse fine sommerfugle er tegnet af Charlotte Pardi – en kendt og elsket illustrator af børnebøger. - Læs mere om Charlotte Pardi på Forfatterweb

Fra boglarve til sommerfugl

Gamle bøger er blevet forvandlede til sommerfugle – de flyver især i det store indgangsareal – måske kan du genkende hvilken bog sommerfuglen har været i sit tidligere liv!

En mangfoldighed af ideer og materialer

Kniplede sommerfugle, sommerfugle i patchwork, i perler, i maskinbroderi, i træ og endda en hel jakke i sommerfugle har også indtaget rummet, de er fremstillet på aktivitetscenteret Knudepunktet  i de forskellige værksteder og håndværksgrupper og de alle venligst udlånt til biblioteket.

Børne-værksteder

Forskellige børn har besøgt bibliotekets aktivitetstilbud og de har lavet flotte sommerfugle i perler. Flere gange i sommerens løb bliver der mulighed for at børn kan være med til forskellige mindre værksteder – også med sommerfugle.

Fotokonkurrence

Vis os dit bedste sommerfuglefoto og hjælp Vild i Vejen med at samle viden om sommerfuglene i Vejen Kommune. Se mere om Sommerfugle Fotokonkurrence

Sommerfuglenes år

I samarbejde med ’Vild i Vejen’ sætter biblioteket fokus på vilkårene for sommerfugle i Vejen Kommune. Hvis vi har mange flotte sommerfugle tyder det på at vi har en god og artsrig natur, men sommerfugle er lidt kræsne med hvor de vil lægge deres æg – så mange sommerfugle forudsætter også en varieret beplantning.

Vidste du f.eks at den knaldgule Citronsommerfugl skal bruge et tørstetræ til sine æg? Eller at Almindelig Blåfugl har brug for blomsten kællingetand eller rødkløver eller lucerne, eller at Nældens Takvinge sjovt nok har brug for brændenælder ligesom Dagpåfugleøje? - læs mere her: Sommerfugle i Vejen Kommune

Materialer