Maleri
Maleri

Om dette arrangement

Tid
11:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstillinger

Udstilling

28.05.19 - 15.08.19
Anna K. Andreasen udstiller malerier

Efter at være pensioneret som seminarielektor, og efter i ca. 30 år selv at have undervist, ville jeg selv i gang med at male igen.

Jeg er blandt andet uddannet kunsthåndværker og debuterede på Den Frie og Charlottenborg kort tid efter. Det var abstrakte værker malet på stof. Senere tog jeg billedkunstlæreruddannelse.

Men nu ville jeg selv lære at male portrætter figurativt, altså genkendelige figurer. Det måtte gerne være ekspressionistisk, godt med farver og ikke pænt og nydeligt.

Motiverne blev helt automatisk mine børn, måske også fordi jeg ikke sådan fik dem studeret nærmere da de var små Jeg havde jo travlt med uddannelse og diverse efteruddannelser (og selv udvikle en efteruddannelse i kunst- findes ikke mere).

Og jeg genoplevede og genoplever faktisk børnene og de situationer jeg malede og stadig maler dem i. Det var - og er en underlig oplevelse. Jeg er nu gået videre til mig selv, min mand, svigerdatter og familie i øvrigt.

Jeg inspireres af at følge kurser på Aarhus kunstakademi for at kunne gøre det ordentligt. Desuden ser jeg gode udstillinger med kvindelige malere, der malede børn (Paula Modersohn Becker, Vera Nielson, Ingrid Nyman, Elsa Haengen- Dingkuhn etc.)