Ulla Bille - Blomster
Ulla Bille - Blomster

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Udstillinger

Ulla Bille - malerier. Udstilling fra 6.4. til 4.5

06.04.18 - 04.05.18
Ulla Bille er i dag en særdeles velanskrevet landskabsmaler, ligesom hun har høstet stor anerkendelse for sine portrætter. Udstillingen præsenteres af Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn og det er muligt at købe værkerne. Udstillingen er åben i bibliotekets betjente åbningstid. Enkelte dage kan der være begrænset adgang til udstilllingen på grund af arrangementer.

Ulla Billes landskaber er især inspireret af  Færøerne og Grønland, men også dansk natur med valmuer, høns og køer har fundet plads på lærrederne.

Portrætter er nok det som især har slået Ulla Billes navn fast. De livlige farver i en naturalistisk malemåde kan ikke skjule hendes glæde over at arbejde med mennesker på denne positive måde. Malerierne udstråler en intimitet i al deres lysfyldte atmosfære. Blandt de personer, som Ulla Bille har portrætteret er Jette Søe, Dansk Sygepleje-råd, skuespilleren Lisbeth Lundquist, landstræner Sepp Piontek, chefredaktør Hans Dam, amtsborgmester Ib Frederiksen,  borgmester Jørgen Brøgger, professor Ole Elbrønd, journalist og forfatter Poul Blak, overlæge Kresten Kristensen og dertil en lang række af unge, vidunderlige ansigter.

Billedkunstner Ulla Bille er vokset op i København, blev uddannet ergoterapeut i 1969, og har siden uddannet sig som billedkunstner på Aarhus Kunstakademi 1979 – 1983. Ulla Bille er medlem af billedkunstnerforbundet BFK og Kvindelige Kunstneres Samfund KKS.

Se mere om Ulla Bille her