Platwerk broderi
Platwerk til nytte

Om dette arrangement

Tid
9:30 - 13:00
Pris
150 Kr
Bibliotek
Billetsalg lukket
Workshop

Broderi Café - lær at sy Platwerk

17.03.18
Vær med når Gitte Mosgaard og Bettina Skovsted sætter gang i Platwerk -stedet! Platwerk er en hurtig og nem teknik, som består af flade sting over talte tråde. Det syes på stramaj stof, så det er en teknik alle kan deltage i. I Broderi Caféen kan vi med lidt flid nå at lave en Pendant; et lille vedhæng, som kan anvendes som nøglering eller vedhæng på tasken eller penalhuset.

Der er begrænset deltagerantal, så køb billet i forvejen! Prisen for deltagelse er inklusiv materialer til et lille projekt. På caféen er der mulighed for at købe flere kits.

I en hurtig hverdag med mange forpligtelser og opgaver er det vigtigt at bruge noget tid på sig selv, og finde et rum hvor man har plads til fordybelse. Håndarbejde kan i høj grad være med til at skabe denne ro, hvor tankerne får lov at rulle, og man lader op efter en lang dag.  

Håndarbejde kan være mange ting, men for Gitte Mosgaard og Bettina Skovsted er det broderiet med nål og tråd, som bevæger sig op og ned på et stykke rent stof. Det er mens arbejdet skrider frem kreativiteten og glæden opstår. 
Broderi kan forbindes med mange ting, og noget af det, man først kommer til at tænke på, kunne være korssting eller gamle broderier med bl.a. platwerk/ tællesyning. Vi kender alle de gamle klokkestrenge og puder, som var i mormors hjem, men for Gitte og Bettina er det mere end bare det. Det er en måde at gøre sit tøj, brugsgenstande og hjem langt mere personligt – en udtryksmåde på lige fod med andet håndarbejde såsom strik og hækling.

Besøg Gitte Mosgaard og Bettina Skovsteds websted Platwerk - her og læs mere om den gamle syteknik.