Coronavirus foto
Coronavirus

Coronainfo

12.03.20
Information om vores bibliotekstilbud under Coronakrisen

GRADVIS GENÅBNING AF BIBLIOTEKERNE

Mandag den 18. maj starter vi en gradvis åbning af bibliotekerne

Se FAQ (oftest stillede spørgsmål) om genåbningen

BIBLIOTEKSLEDER KASPER GRØNKJÆRS ORIENTERING 11. MAJ:
"Meldingen fra Statsministeren torsdag den 7. maj var, at bibliotekerne er med i fase 2 af den gradvise og kontrollerede genåbning af Danmark.
Det betyder at bibliotekerne fra 18. maj kan udlåne bestilte materialer fra hjemmesiden og bibliotek.dk samt tage imod afleverede materialer igen.
Det er vi naturligvis glade for på bibliotekets og på brugernes vegne.
I Vejen Kommune har vi siden den 29. april udleveret lykkeposer til det læsende folk. Fra dags dato er det også muligt at få udleveret fra Brørup Bibliotek. Den service agter vi at fortsætte med indtil en fuld genåbning af bibliotekerne.
Vi afventer lige nu de mere detaljerede retningslinjer for denne gradvise og kontrollerede genåbning af bibliotekerne, som naturligvis skal tilpasses de lokale forhold, der er i Vejen Kommunes Biblioteker.
Så snart retningslinjerne er os i hænde, går vi i gang med at omsætte dem til praksis og vil derefter melde ud, hvordan netop dit lokalbibliotek vil kunne servicere dig"

NYT TILBUD PR. 29. APRIL: Bestil en lykkepose
Vejen Kommune har godkendt, at personale fra Vejen Kommunes Biblioteker må pakke poser med bøger, mens biblioteket er lukket. Nu kan du altså bestille en pose fyldt med gode bøger, lydbøger eller film - håndplukket og pakket af personalet på Vejen Kommunes Biblioteker og desuden få dine reserverede bøger med i posen.

STATSMINISTERENS MELDING 11. MARTS: På baggrund af statsministerens melding lukker bibliotekerne i Vejen Kommune ned for adgang, aktiviteter og arrangementer i Rødding, Brørup, Holsted og Vejen fra torsdag den 12. marts både i betjent tid og ubetjent tid.

UDLÅNTE MATERIALER kan ikke afleveres i denne periode, men man vil ikke blive opkrævet gebyrer, såfremt de skulle afleveres i perioden.

RESERVEREDE MATERIALER
Reserverede materialer kan ikke afhentes på bibliotekerne i perioden.
Har du fået besked om, at der er reserveringer klar til dig, som skal afhentes i lukkeperioden, bedes du kontakte os pr. mail eller selv genbestille dem:
Vejen Bibliotek på vejbib@vejen.dk,
Brørup Bibliotek på broebib@vejen.dk,
Holsted Bibliotek på holbib@vejen.dk og
Rødding Bibliotek på roedbib@vejen.dk
Dine nye reserveringer - der kommer ind i løbet af lukkeperioden - vil blive stående til afhentning frem til et stykke tid efter åbningen. 

BESTILLING AF MATERIALER
Der kan bestilles materialer via vores hjemmeside vejbib.dk, men det er ikke muligt at afhente dem, mens biblioteket er lukket.
Den landsdækkende database bibliotek.dk er indtil videre lukket for bestillinger pga. corona-situationen.
Der kan heller ikke bestilles via vores app.

ARRANGEMENTER. 
Alle arrangementer aflyses, og man vil få refunderet sin billet eller flyttet billetten, hvis arrangementet flyttes til en ny dato. 

SPØRGSMÅL
Biblioteksvagten, der betjenes af bibliotekarer fra hele landet, svarer i denne periode på spørgsmål bedst muligt – dog uden adgang til bibliotekernes fysiske samlinger.

Vi beklager og håber at se jer igen snart.

Med venlig hilsen
Vejen Kommunes Biblioteker
vejbib@vejen.dk