Foto af Liselotte Wiemer
Hør Liselotte Wiemer fortælle om Babette

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
80 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Store sal
Target
For alle
Foredrag

Blixen, Babette og betydningen af det, der går ud over os selv

11.11.19
Skumringsaften med højtlæsning og foredrag af Liselotte Wiemer. Præcis kl 19.00 læser Knud Stendevad op fra Karen Blixens legendariske fortælling ”Babettes gæstebud”. Derefter foredrag med Liselotte Wiemer: BLIXEN, BABETTE OG BETYDNINGEN AF DET, DER GÅR UD OVER OS SELV. Liselotte Wiemer er cand. mag., litteraturanmelder og sognepræst.

Årets tema for Nordisk Litteraturuge og Skumringsaften er Fest i Norden og fest bliver der for én gangs skyld, da Babette selv står for maden i det lille nordnorske samfund.

Babette er flygtet fra Frankrig, hvor hun var en kendt gourmetkok, og nu fører hun hus for 2 fromme søstre i en nordnorsk landsby. Da hun vinder i lotteriet får hun mulighed for at tilberede og servere en ægte fransk middag for søstrene og nogle af sognets beboere på mindedagen for søstrenes afdøde far og provst. Babettes madkunst bringer kortvarigt himlen ned til de intetanende middagsgæster; gamle fjendskaber opløses, kærlighed, forståelse, lykke og forløsning breder sig, mens maden indtages . . .

Arrangeret i samarbejde mellem Foreningen Norden i Malt Herred, Vejen Bibliotek og Vejen Folkeuniversitet

Entré er incl. kaffe/te. Rabat for medlemmer af Foreningen Norden og medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN

Skumringstimen og Nordisk Litteraturuge finder sted over hele Norden på samme tid og markerer starten på de lange nordiske aftener, som er så gode til højtlæsning og fortælling.