"Familien Flytter" #2

Dagbog fra dagene op til åbningen af det nye bibliotek

Vejen Kommunes Biblioteker er på vej ind i en ny tid. Vi har fået en ny leder, hovedbiblioteket flytter snart til nye lokaler, og i den forbindelse er der mange bolde i luften.
Biblioteksleder Kasper Østergaard Grønkjær vil hver måned op til den store dag, hvor døren til et nye hovedbibliotek og det fornyede bibliotek går op, dele den lille flyttedagbog over perioden her på siden.
"Familien flytter" kalder vi den. Her er andet dagbogsindlæg fra Kasper:

Jeg tror vi alle sammen har et sted hvor vi føler os lidt mere velkomne end andre steder. Der ligger måske en dørmåtte eller hænger et skilt på døren hvorpå der ligefrem står ordet: ”Velkommen”. Det er det sted hvor vi ved vi er ventet, og vi ved vi bliver taget godt imod. Det kan være der er blomster på bordet, eller at værten har bagt den kage vi godt kan lide og sat kaffen over.

Som vært vil man gerne gøre sig umage når man får gæster, så de virkelig føler sig velkomne. Og når man flytter kan man godt komme til at overveje om det nye hus mon vil være lige så "velkommende" som det gamle.

Biblioteket er et rum for alle og skal derfor være så tilgængeligt, at alle føler sig velkomne som ventede gæster. Alle skal have fri og lige adgang til en verden af gode historier, information, kulturelle oplevelser og nye fællesskaber.

Mellem 10 og 12 procent af alle danskere har læsevanskeligheder, og mange med disse udfordringer tror desværre ikke at biblioteket er et sted for dem. Men bibliotekerne i Vejen Kommune er netop et sted for alle. Vi sætter derfor et særligt fokus på at de kan føle at biblioteket er et velkommende sted lige præcis for dem.

Vi ved at vejene ind på biblioteket er uendeligt mange. Og Vejen Kommunes Biblioteker vil bestræbe sig på at skabe det mest tilgængelig folkebibliotek, der tager højde for at mennesker er forskellige og har forskellige behov.

”Fri og lige adgang” er ikke bare smarte ord der står i biblioteksloven; de er en forpligtelse, som vi gør vores yderste for at leve op til hver eneste dag. Sådan vil det også være i det nye hus, hvor vi ikke bare sætter kaffen over, men åbner en hel café for vores gæster.

/Kasper