Claus Christoffersen

Om dette arrangement

Tid
10:30 - 14:00
Pris
160 Kr
Bibliotek
Lokalitet
foredragssalen
Target
For voksne
Foredrag

Af folket, for folket, ved folket: demokratiets og populismens idehistorie med Claus Christoffersen

04.02.23
Hvad vil et styre ’ved folket’ sige? Hvad er folket, har folket en vilje, skal dets magt begrænses, og hvordan kommer dets vilje til udtryk? Lincolns berømte beskrivelse af demokratiet som et styre af folket, for folket og ved folket fremstiller i virkeligheden det moderne demokratis problem. Den erfarne underviser Claus Christoffersen dykker ned i demokratiets idéhistorie.

Spørgsmålene om hvad folket er, om folket har en vilje og hvordan den kommer til udtryk og om folkets magt skal begrænses kæmper demokratiet med i hele det moderne demokratis historie, og denne kamp giver sig udslag i en vedvarende og meget intens debat om, hvad demokrati overhovedet er, samtidig med at kampen skaber den populisme, der på en og samme tid er et barn af demokratiet og en trussel mod demokratiet.

Vi følger populismens og det moderne demokratis idehistorie fra de amerikanske forfatningsfædre til i dag.

Modtager af Atheneprisen

Claus Christoffersen modtog i september 2022 som den første Atheneprisen for gennem mere end et kvart århundredes undervisning, især indenfor fagområdet Filosi og Idéhistorie at have sat refleksioner igang hos et enestående stort antal kusister.

 Med Atheneprisen hædres hvert år en person, der har ydet en helt særlig indsats for videnskabsformidlingen. Folkeuniversitetet i København ønsker at rette fokus mod de mange dygtige og engagerede formidlere, der viderebringer videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Foredraget falder i 2 dele med en pause imellem. Tilmeldingen gælder det samlede forløb. Pris for deltagelse omfatter også en sandwich. Køb billet her på siden eller på biblioteket.

Materialer