Foto af Mathilde Walter Clark
Foto: Ulrik Jantzen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
60 - 80
Bibliotek
Forfatteraften

Forfatteraften med Mathilde Walter Clark

25.11.20
Mathilde Walter Clark læser op og fortæller om sin erindringsroman Lone Star og bogen Huset uden ende.

Mathilde Walter Clarks sjette bog, romanen Lone Star, er den bog om sin far, som hun altid har vidst, at hun en dag ville blive nødt til at skrive. Og fordi faren er fjern — atomfysiker, amerikansk, bosat på den anden side af Atlanten — er det ikke kun en bog om en far og en datter, men om de næsten uoverkommelige afstande som skiller dem ad. Geografien, sproget og tiden — og en kantet, hollandsk stedmor som man sent glemmer.

Ud af arbejdet med at få erindringsstoffet på papir, vokser et nyt projekt frem: En rejse med faren til hans fødeegn i Texas, hvor deres fælles forfædre slog sig ned for seks generationer siden. Her bliver den fraværende far pludselig levende og nærværende. Nye spørgsmål dukker op. Er det alligevel muligt at overvinde umulige afstande? Kan man vende hjem til et ukendt sted?

I Matilde Walter Clark’s nyeste bog: Huset uden ende vender Mathilde tilbage til farens hus i USA. I huset blev der begået et mord på legekammeraten Tiffany og hendes mor. Mathilde Walter Clark finder både ud af at det skete en sommer, hvor hun var der, men også hvem morderen var, og herfra bliver hun suget ind i en amerikansk seriemorderindustri — som ind i et endeløst hus med meget mørke korridorer. Spørgsmålene vil ikke slippe hende: Hvad er det med farens hus som gør at hun aldrig kan blive færdig med det? Kan huse være onde? Hvorfor fascineres vi af voldsomme forbrydelser? Undervejs vil der være oplæsning både fra Huset uden ende og Lone Star, og efterfølgende er der samtale med publikum. 

 

I forhold til COVID-19 følger bibliotekerne myndighedernes retningslinjer for offentlige foredrag og arrangementer blandt andet med krav til passende afstand, derfor er der begrænsninger på deltagerantal. Tilmeld dig gerne på linket til venstre eller på biblioteket.

HUSK at du skal have mundbind på, når du kommer til arrrangementet og indtil du sidder ned. Du skal også bruge mundbind, hvis du går ud undervejs og når arrangementet slutter.

Rabat for medlemmer af Kunstforeningen og kUGLEN. Kaffe/te: 10 kr.