55. indlæg - "Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget"

Af Mette Schjødt-Pedersen

Hvis der er noget, jeg normalt ikke bryder mig om, så er det at gå glip af noget. 

At ”intet er så skidt, at det ikke er godt for noget” kan man godt komme i tvivl om i disse Corona-tider.  

Jeg hører til de heldige, der ikke selv har været smittet, i hvert fald indtil nu, og jeg kender kun meget få, der har haft Corona.  
Krisen har heller ikke gjort mig arbejdsløs, fået mit firma til at gå konkurs eller betydet, at jeg har måttet arbejde dobbelt så meget som normalt. 
Så ja, jeg har været heldig, men jeg er ikke sluppet for at blive berørt af situationen. 
 
Psykologiprofessor Svend Brinkmann peger på Facebook på, at den selvisolering, man bør tage på sig, er alletiders chance til at ”Gå glip” som en af hans bøger meget betegnende hedder.  

Som nævnt kan jeg ikke lide at gå glip af noget, og Coronakrisen har betydet, at arrangementer og møder er blevet aflyst, jeg har ikke kunnet besøge familie og venner eller gå på arbejde på biblioteket. Der er meget, jeg er gået glip af. 

Jeg er fra den ene dag til den anden begyndt at arbejde hjemmefra. I stedet for at formidle fysiske materialer formidler jeg digitalt f.eks. bøger fra eReolen.dk og film fra Filmstriben.dk.  
Jeg har pludselig fået mere tid til at redigere og forbedre bibliotekets hjemmeside, vejbib.dk det har været tilfredsstillende. Som noget nyt har jeg kastet mig ud i at lave små videoer til vores Facebookside om at arbejde hjemmefra, boganbefalinger og en tur ud og kigge på frihedskæmpergrave og Evighedstræer. 

På det personlige plan er der mange ting, der har ændret sig under Coronakrisen. 
Mine 3 børn er for længst flyttet hjemmefra, men i 4 uger har vi lavet et bo- og arbejdsfællesskab med 2 af børnene, en svigersøn og et barnebarn på 1½ år. Min mand er ”sendt hjem med lønkompensation”, så han har fået størstedelen af barnepasningstjansen, mens vi andre har siddet og arbejdet i hvert vores rum. 

Vi har mødtes til måltider, morgensang med Phillip Faber og vandreture efter fyraften, og lad mig sige det med det samme – det er gået forbavsende godt.Vi har lavet planer for børnepasning og madlavning, så vi har fået mange spændende retter, hvilket har givet lidt ekstra på sidebenene, og vores tanker er blevet ledt væk fra Covid-19. 

Vi har fået set nogle gode og hyggelige dokumentar- og spillefilm på Filmstriben.dk og andre streamingtjenester, ”Kvinde på krigsstien, ” ”Aretha Franklin – Amazing Grace” og ”Miles Davis – Birth of the Cool”.  
Så har jeg sandelig også fået strikket 2 karklude og syet en krave på en gammel dåbskjole, der har været til rensning – noget der længe har ligget og ventet på mig.
 
Så ja, der har været positive oplevelser som følge af nedlukningen af landet i forbindelse med Coronakrisen. Jeg er gået glip, men jeg er ikke gået glip af det gode liv. 

Klummen har været bragt i Vejen Avis i maj 2020