Filosofi for absolutte begyndere

Vi bringer her en smutvej ind i en til tider svært tilgængelig, men faktisk ret spændende videnskab som de fleste har opgivet på forhånd.

Filosofi. Ordet i sig selv kan få de fleste til at blive helt trætte. Straks ser man for sit indre blik gamle, sure, afdøde kvinder og mænd, der, omgivet af tykke bøger, gør sig kloge på noget som de færreste bortset fra dem selv rigtigt forstår. Men selvom der selvfølgelig er et gran af sandhed i det, så er filosofien meget mere end det. Men hvad gør man hvis man gerne vil dykke ned i den, men ikke er har mod på værklæsning efter værklæsning af svært tilgængelige bøger?

Frygt ej, dit bibliotek er her selvfølgelig for at hjælpe dig. Vi har opstøvet en række videoer der kombinerer korte (6-7 minutters) introduktioner til nogen af filosofiens største navne og deres vigtigste idéer, med underholdende, nærmest Monty Python'ske animationer. Videoerne er på engelsk og giver et let forståeligt indblik i nogle af historiens største tænkere, lige fra de gamle grækere til Nietzsche (komplet med en guide til hvordan man udtaler hans navn).

På Youtube kanalen The School of Life kan man finde introduktioner, ikke kun til filosofer, men også til politiske tænkere som Marx, Adam Smith og Thoreau samt en masse andre.

Skulle du få blod på tanden har vi samlet et par bøger du kan kaste dig over når du føler dig rustet.

I den kommende tid vil vi præsentere en række filosoffer med tilhørende videoer, men vi starter lige her med en appetitvækker til filosofien som videnskabelig disciplin:

Originally published by mamal, Brøndby-Bibliotekerne.

Materialer