Bogforside
Pernille anbefaler bøger til højtlæsning for store og små børn

Gode bøger til påskeferien

29.03.21
Pernille Mølhede anbefaler gode bøger

Mit bud på en god feriebog til de lidt større børn fra omkring 10 år er krimien Mit navn er Justice – Mordene på Highbury House skrevet af krimiforfatteren Elly Griffiths.

Her er kostskolestemning og spænding for alle pengene, så det er lidt som en opdateret og virkeligt velskrevet udgave af Puk-bøgerne eller De 5-bøgerne.

Historien foregår i 1930’ernes England, hvor den 12-årige Justice efter moderens død skal starte på kostskolen Highbury House.

Faren er advokat og moren skrev detektivromaner, og den nysgerrige og modige Justice er straks på udkig efter mysterier på den nye skole, der emmer af uhygge, mystik og hemmeligheder.

Det er en barsk omgang sådan at starte på en kostskole, men heldigvis får hun både gode venner og allierede i sin jagt på sandheden.

Den kræver en sikker læser, men den fungerede fint som højtlæsning for min søn på 12, og ellers er den også at finde som lydbog og e-bog på Ereolen og Ereolen Go.

Mit bud på en god feriebog til børn fra 4-7 år er:

Bogforside


Lotte er jo sådan en glad pige af Astrid Lindgren er en fin og hyggelig billedbog om påsken hos Lotte fra Spektakelmagergade.

Lotte er egentlig både sur og ked af det, fordi hendes større søskende ikke har tid til at klæde sig ud og gå rundt fra dør til dør, som de plejer at gøre til påske.

Da hun i stedet går på opdagelse på egen hånd, får hun en overraskende gave. Lotte får en god ide, og hun ender med at redde påsken for børnene, da påskeharen svigter.

 

Materialer