Gode fantasyserier til unge

15.03.21
Selvom foråret er godt på vej har vi stadig mange gode grunde til at gemme os med en lækker bog og drømme os langt væk. Når behovet for at rejse i tankerne opstår, er fantasy genren for dig.

I fantasy kan vi finde magi, drager, kongeriger i skjul og eventyr i alle kroge. Nogle gange har vi brug for mere end bare et enkelt besøg og så er det godt, mange forfattere skriver serier.
I denne artikel får du syv forslag til serier, fordi syv er et godt tal i både eventyr og fantasy og serier fordi vi ofte har lyst til at opleve endnu mere sammen med de karakterer vi lærer at kende.

Den første serie jeg vil nævne er 'Magisterium' af Holly Black og Cassandra Clare. Første bog er 'Jernprøven', hvor vi møder Callum, der forsøger at gøre, hvad han kan for at slippe udenom troldmandsskolen Magisterium.

I 'Skyggens lærling', en serie skrevet af John Flanagan, møder vi i første bog, 'Gorlans ruiner', den forældreløse Will der skal finde ud af, hvad hans fag skal være i fremtiden og han får tilbudt en læreplads ved Skyggen som ranger.

Danske forfattere kan også skrive gode fantasyserier, med noget på spil. Linette Harpsøe har skrevet serien 'Skæbneløs', hvor vi i 'Forfædrenes talisman' bliver hvirvlet ud på en rejse med prinsessen Arki til Dragernes Bjerg.

Selv når det er verdens fremtid, der er på spil, skal der også være plads til at vokse op og blive forelsket. Det får vi lov at være en del af i 'Krøniken om Morika – sandsnogens bid' af Sidsel Sander Mittet.

Ingen liste med fantasy uden drager. I 'Legenden om Hurog' af Patricia Briggs møder vi Prins Ward af Hurog der har spillet dum det meste af sit liv for at overleve faderens mishandlinger. Men faderen dør og nu skal Ward overbevise sin omverden at han kun spillede en rolle, og at han er værdig til at regere sit land.

'Dæmonherskerens arving' af danske H. W. Klaris er klassisk fantasy for unge. Allerede i første bog; 'Skyggerns bog' er det fyldt op med magi, kærlighed og ikke mindst en gammel kostskole.

Sidst men bestemt ikke mindst har jeg valgt 'Den store djævlekrig' til denne liste. Selvom serien så småt har nogle år på bagen, holder den stadig og Kenneth Bøgh Andersen forstår i den grad at skrue en skræmmende og lærerig historie sammen. I 'Djævelens lærling', der er første bog i serien, møder vi dydsmønsteret Filip, der ved en fejltagelse bliver hentet til Helvede for at blive Lucifers efterfølger.

Der findes fantasy i alle afskygninger og hvis der ikke lige er nogen efter din smag, kan du altid kontakte biblioteket og spørge efter, hvad der ellers står og venter på hylderne.

 

Skrevet af Christina Frøkjær

Tags
Materialer