Lette bøger i februar

03.02.16
Fire anbefalinger fra børnebiblioteket

Mest for drenge! Bind 4 i serien med jagerpiloten Max Vero af Cecilie Eken. Historien er spændende og  handler om et stærkt venskab og en farefuld mission i en verden midt i en endeløs krig. 
Vil det lykkes jagerpiloten Max Vero at befri sin ven Amir i en hæsblæsende flugtaktion i fjendeland? For børn i alderen 8-10 år, der kan lide at læse om farefulde missioner med slagsmål og flyvemaskiner. Bogen kan læses uafhængigt, men fungerer bedst når man kender de foregående bind i serien.

Mest for piger! Vigga skal flytte af Marie Duedahl er nr. 3 i serien om Vigga. Både Vigga og mor er kede af det, og far svarer ikke på Viggas SMS. Deres hus skal sælges, fordi mor og far er ved at blive skilt. Vigga vil ikke have, at nogen ved det. For at blive i bedre humør planlægger Vigga at holde en fest for sine venner. Det er en god bog at læse for børn i alderen 8-10 år, hvis man vil vide, hvordan man kan have det, når ens mor og far er ved at blive skilt. Der er flere bøger om Vigga i serien "Billebøgerne" Bøgerne skal helst læses i rækkefølge. Der kan hentes opgaver til serien på billeboeger.dk

Trilles killinger af Leonie Bennett.  For børn der er lige har lært at læse. Tekster og fotos fortæller historierne om katten Trille og hendes killinger. De sover, leger og vokser sig store, frække og stærke. De mange fotos af legende killinger understøtter og udvider i høj grad den letlæste tekst. Der findes også en bog om hunde af samme forfatter, som hedder "Fies hvalpe".

Pelles og Pølse - en rigtig ven af Trine Bundsgaard. Pelle er bedste venner med sin kat, Pølse. En dag Pelle kommer hjem fra skole, er vinduet åbent, og Pølse er væk. God historie om en dreng og hans elskede kat. Pelle vil bare have sin katteven tilbage, men han finder noget andet og uventet. Man kan sige, at slutningen er starten på noget nyt for Pelle. Selv om det er trist, at katten er løbet væk, så er bogen også sjov. Fin historie med både dybde, alvor og humor, som anbefales til læsetræning. Også for børn der er lige har lært at læse. 

 

 

 

 

 

Materialer