Nem adgang til historiske aviser på Vejen Kommunes Biblioteker

01.10.17
Mediestream Folkebibliotek gør det muligt at læse i udvalgte historiske aviser fra perioden 1918 til 2001.

I Mediestream Folkebibliotek kan du læse i udvalgte historiske aviser fra perioden 1918 til 2001fordelt på mere end 50 forskellige aviser. . Lige nu tæller tilbuddet 5,4 mio. avissider fordelt på 40 titler, men faktisk er der samlet set adgang til 10 mio. historiske avissider, fordi der i forvejen ligger fem millioner sider frit tilgængelige for brugere af Mediestream.

Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret af Det Kongelige Bibliotek. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider. Du læser artiklerne i deres ”oprindelige miljø” af tidsbeslægtede artikler og annoncer.

Der er adgang til servicen fra alle bibliotekets computere i Brørup, Rødding, Holsted og Vejen.

Som kilde til Danmarks historie er Mediestream unik. Et eksempel  er salget af De Dansk-Vestindiske Øer til USA for 25 mio. dollars for 100 år siden . Nu kan du læse hvordan samtiden opfattede salget i ni dansk-vestindiske aviser, som er digitaliserede og tilgængelige i Mediestream. Det er blandt andet The Danish West IndianThe Saint Croix BulletinThe Saint Thomas Gazette / Sanct Thomæ Tidende.

Læs mere om Mediestream