Prisvindende film på Filmstriben

27.03.20
TGIF - nu er det tid til at nyde et glas vin og en god film! Mangler du inspiration til en god film, så findes der mange på Filmstriben.dk. Her er et lille udvalg af nogle af de store pris-vindere.

12 years a slave 
Solomon er violinist i staten New York. Og en fri mand. Han inviteres med på en musikturne til Washington, og her bliver han kidnappet og solgt som slave i sydstaterne. Vi følger hans 12 år lange og nådesløse kamp for at blive genforenet med sin familie. 

The hateful eight 
En diligence er på vej mod Red Rock. Om bord er en dusørjæger med sin fange. En anden dusørjæger og den kommende sherif i Red Rock entrer også diligencen. Snestorm tvinger det lille selskab til at søge ly i en manufakturhandel. Her venter mænd med en egen grum dagsorden. 

Dallas Buyers Club 
Ron Woodroof færdes i 1985 i Texas' mandeverden af rodeo og tilfældig sex på stripbarer, da han får konstateret HIV i udbrud. Trods alle odds tager han kampen op med læger og myndigheder. Matthew McConaughey fik en  

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre 
Amélie holdes som barn hjemme, fordi far mener hun har et svagt hjerte. Som voksen arbejder hun på en café, får en åbenbaring og finder sin bestemmelse i livet som skytshelgen for andre. Hun arrangerer andres forelskelser, men sit eget kærlighedsliv har hun svære ved. 

Moonlight 
Chiron vokser op i et barskt kvarter udenfor Miami. Moderen er stofmisbruger og Chiron er overladt til sig selv og de børn, der mobber ham. Venskabet med narkodealeren Juan kommer til at spille en altafgørende rolle i Chirons liv og guider ham som barn, teenager og ung mand, der kæmper for at finde sin plads i verden. 

Silver linings playbook 
Pat har afsonet en behandlingsdom, og skal nu bevise at han er tilregnelig. Han møder udfordringer i form af bl.a. en neurotisk far, en smuk enke, der mangler en dansepartner og sit store ønske om at forlige sig med sin ekskone. 

West Side Story 
Den yndige, uskyldige puertoricanske Maria, der er søster til en barsk bandeleder i New Yorks underverden, forelsker sig i Tony, der er modvilligt medlem af en rivaliserende bande amerikanske drenge. Deres kærlighed er stærk, ren – og bliver relativt kort – for deres respektive familier er ude af stand til at acceptere kærlighed på tværs af egne rækker. 
I 1961 overførtes Leonard Bernsteins musical fra Broadways scener til filmens univers, hvilket bragte den helt op i filmhistoriens øverste luftlag. 'West Side Story' blev nomineret til 11 Oscars i 1962, den vandt de 10, bl.a. Bedste Film.