
Trækram og skovbade
Den tyske forstkandidat Peter Wohlleben har skrevet en fascinerende og spændende bog om træer. Om hvordan de kommunikerer, hvordan de forsvarer sig, hvordan de er forskellige. Hent bogen på ereolen.
Shinrin-yoku er den japanske vej til et bedre helbred. Shinrin-yoku (eller skovbadning) handler om at gå i skoven og opnå et bedre helbred – fysisk og mentalt. Historisk har shinrin-yoku i århundreder været en del af japansk kultur. Dr. Qing Lis forskning har vist, at tid med træer virker mod en lang række lidelser og sygdomme – ved at sænke blodtrykket, mindske stress samt øge energien og forbedre immunforsvaret. Hent bogen på ereolen
Optegnelser og reflektioner over mødet med træer, naturen og litteraturen. C.Y.Frostholm opsøger træer i Lissabon, i Frankrig, i Danmark, i England og i USA, og han opsøger viden om træer på naturhistoriske museer, botaniske haver og hos forskere. Han beslutter selv at vide mere om træer, begynder at studere dem; deres stammer, deres blade. …”For hvert nyt bladmønster, jeg genkender, bliver jeg glad på samme måde, som når jeg genkender ord, jeg kun lige har mødt, men begynder at forbinde med deres betydninger.”
En fascinerende og bevægende bog – som også handler om menneskets forhold til naturen og vores planet – at vi har glemt at universet ikke drejer sig om os – Frostholm reflekterer ikke undergangsagtigt men undrende.
Mads Lidegaard har rejst fra egn til egn over hele Danmark for at indsamle sagn om træer. Bogen er bygget op så man kan slå op egnsvis og den er fint illustreret. Mads Lidegaard fortæller i et interview fra Information at "Træer er rent kvindelige. På grund af deres ælde nyder de stor respekt i samfund, hvor man har respekt for vise gamle. Denne respekt overføres til træerne, Tolkien har ikke grebet sine Enter, træhyrderne, ud af den blå luft". Fra artiklen: Folk dyrker stadig hellige sten og træer / Karen Syberg, Mads Lidegaard. I: Information, 2004-03-11. Hent bogen på ereolen