De fem bøger udvalgt til Danmark læser

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.01.15
Mange har ventet spændt på hvilke bøger, som blev valgt til Danmark Læser Dagen den 23. april, og nu er sløret løftet for de fem titler som skal foræres væk i tusindvis. "Bavian", "Den sønderjyske farm", "Og sådan blev det", "Drager over Kabul" og "Hævn" - det er titlerne på de 100.000 bøger, som bogelskere den 23. april vil dele ud til bekendte, der kun sjældent læser skønlitteratur.
Her er det uvildige panels motivation for valget af titler:
 
Den sønderjyske farm af Erling Jepsen: ”… en tragikomisk og humoristisk fortælling, som favner bredt. Gennem skarpe iagttagelser af små men afgørende forskelle, hudfletter han det danske folk i en nærmest dæmonisk provinsby.”
 
Bavian af Naja Mare Aidt: ”…en række moderne noveller med en unik stemme. Hun giver et blik på det moderne menneske med temaer som parforhold, børn og familieliv. Novellerne er lette at gå til, men svære at ryste af sig.”
 
Og sådan blev det af Maren Uthaug: "... på en gang realistisk og eventyrlig historie om den fremmedes møde med en ny verden. Bogen rejser aktuelle spørgsmål om kultursammenstød, indvandring assimilation, og formår gennem ’den fremmedes’ blik at udfolde en medrivende historie om Danmark og danskerne…”
 
Drager over Kabul af Morten Hesseldahl: ”…højaktuel og meget relevant roman om terrortrussel i Danmark. En politisk thriller med en utrolig fængende historie, som formår at fastholde læseren fra side et.”
 
Hævn af Robert Zola Christensen:”…en række gode fortællinger, der udforsker den almenmenneskelige følelse, der kan ramme de fleste. Hævn udfordrer mange af de gængse litterære grænser i et levende sprog får vi et interessant og humoristisk indblik i hævnens dna og mangefacetterede natur.”
 
Læs mere om bøgerne, forfatterne og kampagnen på Litteratursiden.dk
 
Meld dig som en af de 4000 boguddeler på Danmarklæser.dk
 
Se videoklip med forfatterne om bøgerne på Dr.dk

Foto: Mette Udesen, Kulturstyrelsen