Børnekulturformidler

16.05.23
Relationsopbyggende og fagligt stærk formidler søges til Børnenes Bibliotek ved Vejen Kommunes Biblioteker

Børnenes Bibliotek i Vejen Kommune har vokseværk. Vi har over 300 skolebesøg om året, givende og forpligtende samarbejder ind i den åbne skole og dagtilbud og et nyetableret samarbejde med 150 dagplejere. Derudover satser vi på kulturaktiviteter til børn, unge og deres voksne. Derfor har vi behov for endnu flere formidlingsmæssige kræfter til at udvikle Børnenes Bibliotek i Vejen Kommune. Hvis du synes det lyder spændende, så læs endelig videre:

Om jobbet

Vi søger en initiativrig og selvstændig børnekulturformidler til Vejen Kommunes Biblioteker med evne, vilje, og lyst til at bygge videre på Børnenes Bibliotek.
Vejen Kommune satser benhårdt på hele 0-18 års området og arbejder i den forbindelse med en helhedsplan der binder det gode børneliv sammen på tværs af de kommunale sektorer.  
Stillingen vil have et særligt fokus på kommunens mindste borgere i aldersgruppen fra 0-5 år.   

Vi har brug for netop dig til at udvikle, skabe og formidle vores samling og tilbud på nye spændende måder, lave arrangementer, skabe læselyst og læsekultur for kommunens mindste borgere i samarbejde med resten af børnekulturholdet. 

Vi forventer af dig

  • At du er klar på at møde børn i øjenhøjde og lege på gulvet
  • At du kan se dig selv som en del af et bibliotek der arbejder ud fra samlingen og skaber alle tilbud med udgangspunkt i den
  • At du har gode samarbejdsevner
  • At du har lyst og evne til lave bibliotekstilbud til de mindste børn herunder også Legetek
  • At du er struktureret i din opgaveløsning og du sætter en ære i at dele din viden med dine kollegaer
  • At du kan koordinere opgaver på tværs af organisationer
  • At du deltager i den daglige drift, herunder udlånsvagter 

Endvidere forventer vi, at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund – formentlig som Bibliotekar DB/ cand. scient bibl. eller anden relevant faglig baggrund gerne på AC-niveau inden for kulturformidling. Det er en fordel hvis du har kørekort, men dog ikke et krav.
Du skal udover at være god til børn også være god til mennesker i alle aldre, kunne formidle i og uden for biblioteksrummet, og være vant til at samarbejde på mange forskellige niveauer. Vi er et mindre biblioteksvæsen, så derfor er der en forventning om at du kan indgå i de mangeartede opgaver der indgår i den daglige drift.

Vi tilbyder dig

Vi tilbyder en organisation og en arbejdsplads der går op i at skabe en forskel for borgene gennem samarbejde. Vi arbejder ud fra en klar kerneopgave om at skabe læselyst og læsekultur. Vi tilbyder samtidig en stilling, hvor ingen dage ligner hinanden, og hvor der skal være plads til at få den gode idé – og gøre noget ved den. 

Ansættelsesvilkår

Der er tale om 37 timer ugentligt inklusiv 1-2 aftenvagter samt vagt hver 5. lørdag. Stillingen ønskes besat senest pr. 1. august 2023. Du må forvente at have op til to arbejdssteder, biblioteket i Vejen samt i en af filialerne i Brørup, Rødding eller Holsted.

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Vejen Kommune og relevant faglig organisation. 

Om os

Vi er et biblioteksvæsen der er på vej ind i fremtiden og som vil være noget for Vejen Kommunes borgere. Vejen Kommunes Biblioteker befinder sig i en spændende udvikling med et nyere hovedbibliotek i Vejen fra 2019 og 3 mindre biblioteker i Rødding, Brørup og Holsted. Fælles for alle 4 biblioteksrum er at der er masser af potentialer. Vi sætter fokus på det gode samarbejde, på den fælles faglighed og den forskellige faglighed. Vi tror på, at det er i feltet hvor forskellighederne møder fællesskabet, at magien opstår. 
Du kan finde mere information om Vejen Kommunes Biblioteker på vejbib.dk

Hvis du vil vide mere

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte faglig leder Gitte Højmark Pedersen på tlf. 24463626 eller leder af Vejen Kommunes Biblioteker Kasper Østergaard Grønkjær tlf. 29213850.

Ansøgningsfrist

31. maj 2023 (samtalerne forventes afholdt den 8. juni 2023)

Børneattest

Vi indhenter børneattest. 

Send din ansøgning

Vi foretrækker, at du søger stillingen online ved at bruge knappen ”Send ansøgning”. Husk at vedhæfte din ansøgning og CV samt andre relevante bilag.


Når du har sendt ansøgningen, modtager du en e-mail som kvittering.

Vær opmærksom på, at mailen kan være placeret i din mappe Uønsket post.

Vejen Kommune opfordrer alle til at søge stillingen uanset køn, alder, etnisk baggrund, handicap m.v.


Send ansøgningen ved at bruge knappen ”Ansøg”. 

Vigtigt: søg venligst via Vejen Kommunes hjemmeside. Husk at vedhæfte din ansøgning og CV samt andre relevante bilag.