Studerende

Mangler du hjælp til at skrive opgave?

07.01.22
Der er en del større skriftlige opgaver der skal skrives i denne tid. Det gælder bla. på STX og HHX.

Det er nu de studerende begynder at svede mere end vanligt – der skal skrives større opgaver og det kræver mere baggrundsstof end den vanlige stil.

Biblioteket står klar til at hjælpe med materiale om mange forskellige emner, så kom ned på det lokale bibliotek og se dig omkring.
Hvis du ikke finder det du leder efter, så spørg personalet om hjælp. De kan også vejlede dig i at søge i forskellige databaser, hvis der ikke er bøger nok om det emne du vil skrive om.

Der er især tre databaser jeg vil fremhæve

Masterfile Premier (også kaldet Ebsco)
Det er en engelsk sproget database med artikler og anmeldelser fra mere end 1700 tidsskrifter og aviser.
Det er her du finder f.eks. taler af Barack Obama eller Martin Luther King. Du finder interviews med forfattere, ligesom her er artikler om udlandets syn på Danmark. Og meget mere end det.

Access science
Det ultimative opslagsværk indenfor naturvidenskab!
Det dækker fra matematik og fysik til psykologi og antropologi. Der er fuldtekstartikler, grafer, biografier over videnskabspersoner og meget mere.

Europa World Plus
En meget grundig beskrivelse af alle lande i verden. Fuld af statistik (som kan sammenlignes på tværs af landene), historie, politiske forhold og meget mere.
 

Disse tre databaser kan naturligvis bruges af alle borgere, du skal bare være bosiddende i Vejen Kommune.  Du kan logge ind med dit lånenummer/cpr nummer + pinkode.
Hvis du ønsker hjælp til at finde ud af hvordan baserne skal bruges, skal du bare spørge på dit nærmeste bibliotek.