Grafik i brune nuancer

Pernille Bejer udstiller på Vejen Bibliotek

18.10.23
Udstillingen rummer grafiske værker

Om udstillingen

Udstillingen på Vejen Bibliotek vises fra onsdag den 8. november til fredag den 8. december.

Kunstneren, der bor i Bredebro, skriver:

At beskrive min arbejdsmetode eller kunstneriske praksis i forhold til grafik sådan teoretisk – vil afsløre, at jeg tumler glad og nørdet ud af eksperimenterende processer inden for en traditionel grafisk vej. Traditionel – fordi hos mig er der ingen computer eller Al ind over – sådan er det bare. Det er ren snak mellem kobberplade, radernål, sværten og mine hjernevindinger. Det er ætsninger, fladbidning, koldnål og andre måder at belægge og bearbejde kobberpladen på, der er omdrejningspunktet. Der har været boremaskine og sågar enkelte uldtråde iblandet ind i mellem. Og så er aftørringen af pladen essentiel for mig. Processen i billedmageriet på kobberpladen er for mig altopslugende nærvær i et samspil mellem fantasi og det teknisk mulige. Inde i hovedet har jeg ideer og forestillinger om motiv (gerne abstrak) i spil med pladens grænser. Dertil er jeg søgende omkring det tekniske – hvad er muligt og hvad vil der ske hvis.....?

Jeg er optaget af flader og streger – prøver at få de to elementer til at synge og skabe bevægelse – med sværte som dragende tryllemiddel.

Jeg er udleveret til den sort/hvide verden. Kontraster og overgange mellem lys og mørke, lethed og tyngde er omdrejningspunkter for mine arbejder. Farver er ikke nødvendige, men de kan pirre med en diskret accent og også nogle gange knalde fuldt ud på værket.

Omkring motiver vil jeg ikke love noget. Nogle af mine grafiske tryk refererer måske  til natur i bred forstand – detaljer eller vidder, men aldrig således at noget med sikkerhed kan placeres, genkendes og navngives, men som ide, antydning eller anelse. Organiske former i enkle opsætninger.

Mine værker er derfor uden titler.

Om kunstneren

Pernille Bejer er billedkunstner, grafiker og arkitekt.

Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Grafikere (DG) m.m.

Kunstnerens hjemmeside

du kan læse mere på Pernille Bejers hjemmeside www.pernillebejer.dk

Udstillingen er arrangeret af Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn i samarbejde med Vejen Bibliotek.

Logo med trold
Vejen Kommunes Bibliotekers logo med ugle