Foto af stemmeboksen
Besøg stemmeboksen på Vejen Bibliotek

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstillinger

STEMMEBOKSEN - Almindelige menneskers liv og virke i perioden 1864-1920

08.06.20 - 04.07.20
STEMMEBOKSEN fortæller om helt almindelige menneskers liv og virke gennem seks lokale fortællinger, der alle har tilknytning til Kolding eller Haderslev. Her møder du mennesker, som ikke efterlader sig store taler eller mindesmærker, men som aktivt deltog i den demokratiske proces om valget mellem Danmark eller Tyskland. Udforsk samlingerne af fotografier fra henholdsvis Kolding Stadsarkiv, Historie Haderslev og Det Kongelige Bibliotek.

Genforeningen i 1920 er fortællingen om foreningen af et land og et folk, men det er også fortællingen om det helt nære – om mennesker, institutioner og byer.

Installationsprojektet STEMMEBOKSEN formidler gennem lyd, lys og billeder historier om helt almindelige mennesker i området omkring Kolding og Haderslev fra 1864 og 1920.

Udforsk samlingerne af fotografier fra henholdsvis Kolding Stadsarkiv, Historie Haderslev og Det Kongelige Bibliotek. 
www.stemmeboksen2020.dk

Oplev STEMMEBOKSEN i Kolding, Haderslev, Esbjerg, Bramming, Vejen, Christiansfeld, Vejle, Grindsted og Vamdrup – samt på Skamlingsbanken.

Bag installationsprojektet står Kolding Stadsarkiv og Historie Haderslev. Derudover har Region Syddanmark, Kolding Kommune og Haderslev kommune støttet projektet.