#Vejenlæser konkurrence

Af Lone Pedersen

Alle borgere i hele Vejen kommune inviteres til udfordre hinanden, på tværs af generationerne, i læsning hen over sommerferien.
Vi søsatte #Vejenlæser som konkurrence for de voksne sidste år, og gentager den igen i år. For I var vilde med den sidste år, så kom med på endnu et litterært eventyr samme med os.   

#vejenlæser konkurrencen udskrives af Vejen kommunes biblioteker, der hele året igennem arbejder på konkurrencens fornemmeste opgave – at tilbyde kommunens borgere gode læseoplevelser. 

Læs og løs udfordringer
Med feriestemningen og læselysten i højsæde er konkurrencen bygget op om at læse en masse gode bøger. 
Selvom vi på bibliotekerne gerne vil opfordre de voksne til at læse flere bøger i ferien end til hverdag, så handler denne konkurrence mindst lige så meget om at gøre læsning til en rar og sjov oplevelse for alle.  Opgaven går ud på at læse så mange bøger som du orker i din ferie – skønlitteratur, fagbøger, lydbøger, e-bøger, højtlæsning, alt tæller – og du skal have det sjovt have det sjovt imens. 
Hvis du synes bogen ikke passer til dig, så luk den igen og tag en anden fra hylden. Om du har dit eget lager eller om du henter alt fra biblioteket, bestemmer du selv.

Sæt dig ned, hvil dig og nyd sommeren sammen med en god fortælling eller ny viden.  Når du har læst bogen, så skriv titlen på et specielt bogmærke fra biblioteket, aflever det i postkassen på biblioteket og vær på den måde med i lodtrækningen om vores hovedpræmie.  Derefter tager du endnu en bog og starter forfra. Helt ind til den 24. august, hvor konkurrencen stopper. Du er naturligvis velkommen til at fortsætte med at læse, men du behøver ikke fortælle det til nogen.  

Så tag dit barn, barnebarn, nabo eller bedste ven med på biblioteket og find jeres næste læseoplevelser. 

Hvorfor?
Hvorfor mon biblioteket gerne vil have dig til at læse mere?  Det vil vi fordi vi tror det at læse, uanset om du er voksen eller barn, er godt for dig.
Læsning er sundt for kroppen, det giver dig tid til at hvile. Bøger øger dit ordforråd og når du læser lærer du måske noget nyt. Eller måske får du mulighed for at drømme dig et helt andet sted hen.  Hvis du har børn i dit liv, vil det også påvirke dem til at læse mere, når de ser deres voksne læser.  

Konkurrencen kort 
Du kan deltage i #vejenlæser fra den 14. juni til den 24. august
Konkurrencen er for alle borgere i alderen 15 år og op efter i hele kommunen
Læs så mange bøger du kan overkomme . 
Aflever specielt bogmærke med de 3 senest læste titler på dit lokale bibliotek inden d. 24. august 2024
Du er herefter med i lodtrækningen om hovedpræmien, som er en lækker gavekurv. Ligesom der er biografbilletter og billetter til forfatterarrangement på biblioteket på spil.