Illustration til foredrag
Mød op og bliv klogere på verden omkring dig!

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rødding Biograf / Vejen Gymnasium & HF
Arrangører
Vejen Bibliotek, i samarbejde med Vejen Gymnasium & HF og Rødding Bio
Target
For alle
Foredrag

Livestream fra AU: Vores urolige klode

19.03.19
Vejen Kommunes Biblioteker er samarbejdspartner med Vejen Gymnasium & HF og Rødding Bio om at livestreame de offentlige foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet. Foredragene er gratis og interessante, og de bliver vist simultant på Vejen Gymnasium og i Rødding Bio, medmindre andet er anført.

OBS: Ønsker du at opleve foredraget i Rødding bio anbefales du at booke en af de gratis pladser via www.roeddingbio.dk, på samme måde som hvis du skulle købe en almindelig biografbillet.

Om foredraget

Det er klodens urolighed som holder Jordens overflade beboelig og smuk for væsener som os.
Men i en verden hvor mennesket i stigende grad er herre over sine eksistensvilkår, står jordskælv og tsunamier tilbage som nogle særligt voldsomme og uforudsigelige trusler som vi gerne vil forstå for bedre at kunne beskytte liv, ejendom og infrastruktur. 

Du vil få at se hvordan høj-præcise GPS-målinger og radarsatellitmålinger kombineres med klassiske geologiske undersøgelser og nu giver bedre mulighed for at forudsige risikoen for jordskælv, og du får lejlighed til at lytte til jordskælv og forske lidt med ørerne: kan man høre om Jorden er smeltet indeni? 

Om foredragsholderen

Bo Holm Jacobsen er lektor i geofysik ved  Institut for Geoscience, Aarhus Universit