Til studerende

Tilbud til dig der er under uddannelse eller skal skrive opgave.

Studerende i klasselokale

Brug bibliotekerne

Vejen, Brørup, Holsted og Rødding Bibliotek har forlængede, selvbetjente åbningstider.
Det betyder, at du kan bruge stederne og hente bøger på de tidspunkter, der passer dig allerbedst.
Her kan du se, hvornår du kan benytte de enkelte biblioteker.

Trådløs internet

På biblioteket har du trådløs adgang til internettet. Brug netværket VKhotspot .


Netmedier og databaser

Som låner på Vejen Kommunes Biblioteker har du adgang til en lang række netmedier og databaser, hvor du kan hente viden til brug i din opgave og på dit studie.
Her kan du se en oversigt over alle dem, vi tilbyder.

Masterfile logo


Oversigt over netmedier og databaser af særlig relevans for studerende

Bibliotek.dk 
Digital artikelservice
Faktalink
Forfatterweb
Access-Science
EuropaworldPlus
Danmarkshistorien.dk
Historiens Verden
Litteratursiden.dk
MasterFile Premier (EBSCO)
Videnskab.dk
 

Kildekritik

Kilderne.dk kan du gennem arkivmateriale og introfilm få indsigt i en dramatisk episode fra besættelsestiden, mens du øver dig i at bruge kildekritiske værktøjer i praksis.

Få hjælp fra en bibliotekar

Skal du i gang med en større opgave eller et projekt, og har du behov for hjælp eller vejledning ved informationssøgningen, har du mulighed for at få hjælp af en bibliotekar, som afsætter tid til netop dine behov og hjælper dig med at finde bøger, artikler og relevante internet-oplysninger.
Skriv en mail til vejbib@vejen.dk hvor du oplyser emne og fag for opgaven. Vi besvarer mails alle hverdag mellem 10 og 16. 

Skriv opgave

 

Skrivopgave.dk er den perfekte guide til dig, der skal skrive opgave i folkeskolens ældste klasser eller gymnasiet. 

 


Her finder du hjælp til valg af emne, til søgning af bøger, artikler m.m. og til selve skriveprocessen samt opbygningen af opgaven. Der er også en "litteraturlisteautomat", som hjælper dig med at udforme din litteraturliste nemt og korrekt.

Uddannelsesguiden

UddannelseGuiden (ug.dk) er Børne- og undervisningsministeriets nationale informations- og vejledningsportal. 
Her finder du aktuel og fyldestgørende information om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark, dvs. ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, samt information der relaterer sig til forhold omkring det at tage en uddannelse. Desuden kan du finde information og inspiration om en lang række jobs og karriereveje.

Inspirations- og vejledningsværktøjer

Ug.dk giver mulighed for på egen hånd at finde svar på faktuelle spørgsmål om uddannelse og job eller at hente inspiration og støtte til uddannelsesvalget ved at bruge hjemmesidens inspirations- og vejledningsværktøjer.

VidensCenter for Vejledning

VidensCenter for Vejledning indsamler og formidler bl.a. via ugentlige nyhedsbreve vejledningsfaglig viden og dokumentation – herunder analyser, forskning og litteratur. Den primære målgruppe er professionelle aktører på vejledningsområdet.

eVejledning

UddannelsesGuiden omfatter desuden eVejledning, som tilbyder en række digitale vejledningstilbud. Du kan som borger benytte tilbuddene, hvis du har brug for information, inspiration eller støtte i valg af uddannelse og erhverv.