Studerende

Tilbud til dig der er under uddannelse eller skal skrive opgave.

SKRIVER DU OPGAVE MENS BIBLIOTEKET ER LUKKET PÅ GRUND AF COVID-19 Se her

Brug bibliotekerne
Vejen, Brørup, Holsted og Rødding Bibliotek har forlængede, selvbetjente åbningstider.
Det betyder, at du kan bruge stederne og hente bøger på de tidspunkter, der passer dig allerbedst. (Obs! Der gælder særlige regler under corona)
Her kan du se, hvornår du kan komme benytte de enkelte biblioteker.

Trådløs internet.
På biblioteket har du trådløs adgang til internettet. Brug netværket VKhotspot og log på med en sms-kode.


Netmedier og databaser.
Som låner på Vejen Kommunes Biblioteker har du adgang til en lang række netmedier og databaser, hvor du kan hente viden til brug i din opgave og på dit studie.
Her kan du se en oversigt over alle dem, vi tilbyder.


 

Oversigt over netmedier og databaser af særlig relevans for studerende.
Bibliotek.dk 
Digital artikelservice
Faktalink
Forfatterweb
Access-Science
EuropaworldPlus
Danmarkshistorien.dk
Historiens Verden
Literature Resource Center
Litteratursiden.dk
MasterFile Premier (EBSCO)
Videnskab.dk
 

Kildekritik
Kilderne.dk kan du gennem arkivmateriale og introfilm få indsigt i en dramatisk episode fra besættelsestiden, mens du øver dig i at bruge kildekritiske værktøjer i praksis.

Få hjælp fra en bibliotekar
Skal du i gang med en større opgave eller et projekt, og har du behov for hjælp eller vejledning ved informationssøgningen, har du mulighed for at få hjælp af en bibliotekar, som afsætter tid til netop dine behov og hjælper dig med at finde bøger, artikler og relevante internet-oplysninger.
Skriv en mail til vejbib@vejen.dk hvor du oplyser emne og fag for opgaven. Vi besvarer mails alle hverdag mellem 10 og 16. 

Du kan også spørge den landsdækkende, online spørgetjeneste Biblioteksvagten, som er åben i mange timer om dagen.

Skrivopgave.dk er den perfekte guide til dig, der skal skrive opgave i folkeskolens ældste klasser eller gymnasiet. 

Her finder du hjælp til valg af emne, til søgning af bøger, artikler m.m. og til selve skriveprocessen samt opbygningen af opgaven. Der er også en "litteraturlisteautomat", som hjælper dig med at udforme din litteraturliste nemt og korrekt.

Uddannelsesguiden

UddannelseGuiden (ug.dk) er Børne- og undervisningsministeriets nationale informations- og vejledningsportal. 

Alle offentligt anerkendte uddannelser
UddannelsesGuiden finder du aktuel og fyldestgørende information om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark, dvs. ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, samt information der relaterer sig til forhold omkring det at tage en uddannelse. Desuden kan du finde information og inspiration om en lang række job og karriereveje.

Inspirations- og vejledningsværktøjer
Ug.dk giver mulighed for på egen hånd at finde svar på faktuelle spørgsmål om uddannelse og job eller at hente inspiration og støtte til uddannelsesvalget ved at bruge hjemmesidens inspirations- og vejledningsværktøjer.

VidensCenter for Vejledning
VidensCenter for Vejledning indsamler og formidler bl.a. via ugentlige nyhedsbreve vejledningsfaglig viden og dokumentation – herunder analyser, forskning og litteratur. Den primære målgruppe er professionelle aktører på vejledningsområdet.

eVejledning
UddannelsesGuiden omfatter desuden eVejledning, som tilbyder en række digitale vejledningstilbud. Du kan som borger benytte tilbuddene, hvis du har brug for information, inspiration eller støtte i valg af uddannelse og erhverv.