maleri af cafe i Søborg

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstillinger

Kunstudstilling

08.04.24 - 02.05.24
Kirsten Bøgh udstiller på Vejen Bibliotek.

Om kunstneren

Kirsten Bøgh
Født 1962

Kunstnerisk uddannelse

1991-96 Det Fynske Kunstakademi.

2003 -06 Bachelor i kunsthistorie, Københavns Universitet.


Kirsten Bøgh interesserer sig for stilleben og interiør, som en kulturel hukommelse. De rum vi bevæger os i og de menneskelige daglige genstande vil eksistere til alle tider. Dermed knytter stillebenet sig til gentagelsen og referer til de oversete genstande i vores liv.
Det kan være det, vi finder fashionabelt, f.eks. designstolen, den der bløde lænestol fra marskandiseren, krukken, skålen eller blomsterbuketten på bordet. Med andre ord intimsfæren. Derfor går hun på jagt i boligmagasiner, hvor hun finder forskellige elementer, som bliver brugt i malerierne

Interiøret og stillebenet er bearbejdet med underliggende toner fra persiske tæppemønstre. Indimellem opstår et rum, der i fraværet af menneskikkelsen inviterer til, at vi kan træde ind og selv indtage en plads. Andre gange står vi som tilskuere til et tableau – en uopnåelig drøm.

Kirsten arbejder med de modsætninger, som billedets forskellige farvelag og former spiller ud mod hinanden, og de splintrede elementer bliver sat sammen til en ny helhed. På den måde bliver malerierne et ornament over ”dagligdagens udsigt”.

Hjemmeside

Skagen - Gallerie Rasmus

Arrangør

Udstillingen er arrangeret af Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn i samarbejde med Vejen Bibliotek.

OBS! Der er adgang til udstillingen i betjent åbningstid,  når foredragssalen ikke er optaget af møder.