Fodbold og fodboldbøger
Fodbold EM 2021

Bliv klar til EM - forrygende fodboldbøger for hele familien

10.06.21
Endelig! Nu er det blevet tid til EM og fodboldfest.

Vi har samlet en stak formidable fodboldbøger til både store og små fodboldfans, så hele familien kan komme i den helt rigtige stemning.

På med trøjen og frem med klaphatten! Hvis du og ungerne går og glæder jer til EM, har vi den helt rette bog med alt det, I behøver at vide for at blive fuldstændig klar – ’EM i fodbold: bogen med landsholdet’ (2021)af Ole Sønnichsen og Jesper Roos Jacobsen.

Spækket med interviews

Bogen er spækket med interviews med alle spillere fra det danske landshold og den nye landstræner Kasper Hjulmand, quiz, facts om de største stjerner, nationalsangen, som jo er god at kende, når Danmark skal spille, en playliste med landsholdssange, historier med de største øjeblikke i dansk landsholdsfodbold og en masse billeder af de danske spillere.

’EM 2020’ vil sikkert vække begejstring hos de 8-12-årige, men den byder på underholdning for hele familien. 

Lær at læse med de største fodboldstjerner

Har du et barn på matriklen, der lige har knækket læsekoden, kan vi også varmt anbefale serien ’Læs med Landsholdet’, hvor flere danske fodboldstjerner fortæller om, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og ikke mindst hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.

Bøgerne er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Al tekst er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge fra 8-9 år. 

Bagefter kan I passende kaste jer over ’EM-fodbold’ (2020) af Emilie Tholstrup. På relativt få sider kommer bogen langt omkring og giver et godt indblik i den store traditionsrige turnering – fra det første EM i 1960 over de største choks under EM til de bedste spillere og største sejre.

Medrivende historier fra historiens bedste spillere

Til lidt større børn er ’Loppen, Elefantkongen og de andre fodboldhelte: 11 sande fodboldhistorier’ (2020) af Sebastian Stanbury et hit med inspirerende og medrivende historier om nogle af verdenshistoriens bedste fodboldspillere – på godt og ondt. Ikke alle historierne har en lykkelig slutning, men de giver et særligt og interessant indblik i nogle af fodboldens mest beundrede spillere. Bogen indledes med et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand og har flotte illustrationer af Dan Ungureanu.

Bogen kan selvlæses fra ca. 11-12 år og opefter.

Lidt til de voksne

Kære forældre eller mere modne fodboldfans. I skal ikke snydes for en anbefaling og lidt læsestof, når ungerne er lagt i seng. ’Holdet: Fem år med det danske fodboldlandshold’ (2021) af Kasper Steenbach følger det danske fodboldlandshold gennem fem år – før, under og efter VM i Rusland og i tiden frem til EM i 2021.

Bendtner, Hareide, Eriksen og Schmeichel

Historien bliver fortalt via enestående og eksklusive interviews med bl.a. Åge Hareide og spillere som Niklas Bendtner, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, reportage, baggrund og analyse af Kasper Steenbach, der har været med landsholdet overalt – på landevejen, i omklædningsrummet, i flyvemaskiner, til træning og til kamp. Alt i alt 408 sider i fodboldens tegn.

Og mange flere fodboldfagbøger og fodboldromaner

Er I klar på mere bold og bøger? Bare rolig – vi har samlet mere inspiration og nostalgi herunder. Romanerne står til sidst.

God læselyst og god fodboldfest!

Materialer