Bogstak

Personalet læser i april

19.04.24
Hvad mon personalet på dit lokale bibliotek læser i en omskiftelig april måned? Læs med her og find ny inspiration til din egen læsning.

Mette S-P. læser 'Polarnætter - Tora'

Lige nu læser jeg 1. del af en serie der hedder ’Polarnætter’. Serien er på 5 bind og 1. del hedder: ’Tora’.

Den handler om den unge kvinde, Tora,  der møder den smukke sejlmager Anton i 1917, som hun forelsker sig i. Men han beslutter sig for at rejse til Svalbard og arbejde i kulminerne for at tjene penge til deres fælles fremtid.
Tora er i tvivl om, hvorvidt hun skal vente på ham hjemme i Tromsø eller rejse med ham.

Det er en lille letlæst roman for alle, der kan lide historiske kærlighedsromaner.”


De øvrige bind i serien hedder: ’Sidste båd’, ’Gøgeunge’, ’Tryllebundet’ og ’For sidste gang’.

Lone læser 'Kærlighed for kontrolfreaks'

En sjov fortælling om Anna der er nyuddannet indenfor PR branchen men desværre også arbejdsløs. Hun tager nødtvunget med sin far tilbage til familiens gods i Sønderjylland for at genstarte slottets hotelvirksomhed. Her arbejder kokken Thomas som har mange og store følelser for slottet og dets fremtid. Kan de to unges syn på karriere og kærlighed forenes?

En sjov og underholdende fortælling, lige til at læse en dag i en hyggelig eftermiddag i solen.

Cecilie læser 'Blå toner'

Jeg har virkelig haft brug for noget adspredelse på det seneste, da jeg har siddet med hovedet ned i teoritekster og kulturanalyser de sidste mange uger grundet mit speciale. Det har været superspændende, men på det seneste har jeg godt kunnet mærke, at jeg mit hoved trænger til noget helt andet. Derfor dykkede jeg ned i et forfatterskab, som jeg har luret på længe – nemlig Anne Cathrine Bomanns. Hun er uddannet psykolog, og i hendes forfatterskab går hun virkelig ind i hovedet på hendes karakterer, og man forstår dem på en helt særlig måde.

Jeg startede med hendes nyeste udgivelse Akvariet fra 2024, som handler om Vigga, der har det svært med relationer – foruden forholdet til en enkelt gymnasieveninde ved navn Maiken. Vigga har ikke bare svært ved relationer i privatlivet, men også på arbejdet, og bogen starter med, at Vigga har første arbejdsdag i jobprøvning på et stort akvarie ved navn Oceanet. Undervejs i romanen føler Vigga, at hendes veninde bliver mere og mere fjern, og da Maiken fortæller, at hun er gravid, så kan Vigga ingen glæde føle, for det betyder jo, at hun mister den eneste rigtige ven, som hun nogensinde har haft.

Selvom det lyder underligt, så får Vigga et ret tæt forhold til en blæksprutte på akvariet, og de får en samhørighed og en forståelse for hinanden, men denne ender brat. Herfra må Vigga tage stilling til, hvem hun er - og måske endnu mere vigtigt - hvem hun vil være.

Jeg slugte romanen råt, og jeg er allerede hoppet videre til Blå Toner, som Anne Cathrine Bomann også har skrevet. Et fantastisk forfatterskab lige til min smag, da jeg læser for at forstå menneskets kompleksiteter.

Portræt

Hanne K. læser Hans Christian

Hans Christian var vist ikke et helt almindeligt barn. Han var så fuld af nysgerrighed, forestillingsevne og fortælleglæde, at han tit var alt for meget for sine omgivelser. Han voksede op i Odense, i fattige forhold og senere var det ham, der blev den berømte forfatter H.C.Andersen.

Jesper Wung-Sung har levet sig ind i drengens sind og vilkår og fortæller den utrolige historie i et sprog, der bobler og lever og er lige så finurligt og varieret som originalens. Historien om H.C.Andersens barndom og opvækst er måske kendt i forvejen, men det er stærkt underholdende at læse denne udgave af historien, og følge drengen rundt i Odenses gader og i samspil med mere eller mindre velmenende børn og voksne.

Materialer