Foto af Bente Geil
Bente Geil

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
65 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Øvrige arrangementer

Geilsk strikkeroadshow

30.03.16
Bente Geil fra Geilsk fortæller om strikning, strikdesign og meningen med det hele.

Bente Geil og Geilsk

Bente Geil er uddannet på Skals Håndarbejdsseminarium. Hun kalder sit firma Geilsk, fordi hun har sin helt egen og derfor geilske måde at gøre tingene på.

Designet skal være atypisk. Det skal også indeholde anderledes teknikker, for Bente Geil søger at gøre op med vores strikkeopdragelse: Hvad vi må, og hvad vi kan. Hun søger en løsning på det, hun vil med sit design, og styrer det dén vej i stedet for at lade designet styre af det, hun kan.

Det skal være humoristisk. Det føles helt specielt, når humor og design er lige gode om det. Når modellerne hedder det, de gør, er det, fordi de betyder noget for Bente Geil. De er ikke bare en trøje med knapper eller et nummer i rækken. Jo, forresten: Der er en enkelt, som hedder Nr 8. Der må godt være en undtagelse. Og det er der forresten også en, der hedder: Undtagelsen.
Det skal også være klassisk og dansk. Bente Geil designer efter klassiske regler. Ikke for meget af noget og gerne med en finesse, der kan passe. Hun har et motto, som hedder: Hvad skal det til for, og hvad er egentlig meningen med det? Hvis der ikke kan gives et svar, holder det ikke i strikkeretten, for man skal ikke gøre noget, bare fordi man kan. Bente Geil er en del af den designånd, som kendetegner dansk strikdesign og dansk design i al almindelighed, og det er hun stolt af.
 

Besøg Bente Geils hjemmeside Geilsk

Køb billetter til et Geilsk Roadshow her på siden eller på bibliotekerne i Vejen Kommune. Entré 65,- kr incl kaffe og te. Rabat for medlemmer af biblioteksklubben kUGLEN.