Keramik af Knud Odde

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Foredragssal
Target
For alle
Udstillinger

KNUD ODDE UDSTILLING PÅ VEJEN BIBLIOTEK

07.10.20 - 08.11.20
Knud Odde regnes som en af ”De unge vilde”, der opererer med et stærkt symbolsprog, en ekspressiv form og med 80’ernes parole om, at alle kan male eller spille, bare de kan to akkorder!

Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid. Adgangen kan være begrænset i enkelte tilfælde på grund af arrangementer.

Man kan genkende Knud Oddes billeder på, at der ofte vises figurer næsten tegneserieagtige i et rent billedrum. Siden han var dreng har han malet med en karakteristisk tyk konturstreg, som han bruger til at afgrænse kontrasterne i billederne. Knud Odde forstår at fremstille en flertydighed i billederne. Det er, som om der gemmer sig noget, som vi ikke får at vide, en skæbne, noget forbudt, noget indiskret, noget utilladeligt, noget erotisk. Et motiv, der går igen, er Siggimund Blue, en mager ung mand, der breder sine arme ud som en korsfæstet uden sit kors med en baggrund fyldt med ord og bogstaver, der opløser sprogets betydning for i stedet at blive et malerisk statement.

Igennem årene har Knud Odde uden problemer vekslet frem og tilbage mellem olie- og akrylmaling på lærred, grafiske tryk eller glaseret lertøj – altid gennemsyret af Oddes tilbagevendende persongalleri og valg af motiver, der alle bærer præg af Oddes fortolkning af japanismen, der influerede den europæiske kunst- og kulturhistorie i slutningen af det 19. århundrede. Han afprøver materialer af forskellig beskaffenhed som japanpapir eller indpakningspapir, oftest i varierende skalaer, fra sirlige små papirarbejder til mægtige stykker.

I samarbejde med Clausens Kunsthandel i København vil der blive lejlighed til at se og købe værker af kunstneren. Som medlem af Museums og Kunstforeningen for Vejen og Omegn får man 10 procent på køb.

Læs mere om udstillingen med Knud Odde i Kunstforeningens medlemsblad KOT her