Skulptur
Elisabeth og Maria

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstillinger

Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen udstiller

02.09.21 - 30.09.21
Keramiske værker og malerier af Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen.

Pontus Kjerrman er født i Sverige, men har boet i Danmark de sidste 40 år, Tine Hecht-Pedersen stammer fra Århus. Parret mødtes på det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor de begge har studeret, og hvor Pontus også har undervist i støbeteknikker på Kunstakademiets Billedhuggerskole i 35 år. Stentøj er blevet det foretrukne materiale for dem begge. De har også udført en del keramikværker sammen, senest en bænk på Havrehedskolen, Morud på Fyn. I midten er der en egeplanke, som man kan sidde på, og ved hver af siderne er der to keramiske ”sten”, glaseret i glade farver og udført af Tine. Op ad stenene står Pontus` fabeldyr ved hver sin side og kigger på hinanden.

Begge kunstnere har tidligere udstillet på Vejen Kunstmuseum. Tine havde en separatudstilling i 2007 og har også udført en udsmykning på Østerbyskolen

Pontus lavede i 1995 en julekalender- udstilling. Vejen Kunstmuseum har også flere værker af begge kunstnere, flere i keramik og af Pontus en fødende løvinde støbt i beton, som mange år har stået i museets Billedkunstlokale.

Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid på hverdage samt lørdag formiddag. Enkelte dage kan adgangen være begrænset på grund af arrangementer.

På udstillingen er der mulighed for at købe værker af kunstnerne. Som medlem af Museums og Kunstforeningen for Vejen og Omegn får man 10 procent på køb.

Læs mere om udstillingen i Kunstforeningens medlemsblad KOT.