Drenge der spiller fodbold

Fodboldfagbøger og fodboldromaner

12.06.21
Anbefalet af bibliotekar Claus Tornhøj

I anledning af sommerens EM i fodbold har jeg lavet to boglister til inspiration, hvis man ikke kan få nok af legen med den runde bold.

Fodboldromaner

Den første liste er et forsøg på en nogenlunde komplet opgørelse over romaner, hvor fodbold spiller en større eller mindre rolle.

Altså gode fortællinger, der kan tages med og nydes på stranden, i  sommerhuset, på ferien – sjove, fascinerende, grumme, historiske, fiktive og autentiske oplevelser til hele sommerperioden også selvom man ikke er fanatiker.

Fodboldfagbøger for feinschmeckeren

Den anden liste er lidt mere til feinschmeckeren.
Her er vi ovre i faglitteraturen, dog ikke biografier, træningslære m.m. Nej titlerne, som jeg har udvalgt, er i stedet nogle af de bedste beskrivelser af fodboldhistorien incl. EM, men også meget bredere sociologisk og kulturelt set.

Som supplement vil jeg også lige anbefale podcasten ”I skyggen af EM 1992” fra ”Bakspejl” på ”DR Lyd”, hvor den legendariske danske triumf også anskues ud fra de udelukkede jugoslaviske briller.

God fornøjelse med de forhåbentlig spændende kampe i ”Euro 2020” og i de gode bøger - og husk lige at få spillet lidt selv også!

Se også 'Bliv klar til EM - forrygende fodboldbøger for hele familien'