Bogstak

Personalet læser i november

15.11.23
November er lang og mærk, så der er masser af dage til at læse. Så hvad mon personalet på biblioteket sidder og læser i denne mærke tid?

Cecilie læser "En søns historie"

Jeg er i formidlingspraktik her på Vejen Kommunes Biblioteker, og derfor har jeg fulgt lidt forskellige formidlingsarrangementer. Et af dem har været en af bibliotekarernes læsekreds. Læsekredsen læser efter DR Romanprisen, men som en lille tyvstart her i november bliver der først læst en roman fra en udenlandsk forfatter – som jo derfor ikke er en del af DR Romanprisen. Derfor har jeg lige læst En Søns Historie (2022) af Marie-Hélène Lafon, hvilket var en fantastisk læseoplevelse!

Jeg læste hele bogen på vej hjem i toget fra København, hvor jeg havde været til BogForum. Bogen kan sagtens læses på den strækning, da det blot er 160 korte sider. Da toget stoppede på Vejen Station manglede jeg blot 10 små sider, og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig, så jeg steg ud af toget med bogen åben i hånden og blev ved og ved indtil jeg fik slutningen. Heldigvis huskede jeg både mig selv og alle mine ting på vejen ud af toget. Man kan jo ellers godt blive lidt distræt, når en bog er så fængende!

Lone læse "Grevinden"

Jeg elsker en god historisk roman og jeg har længe haft kig på denne roman af Henriette Rostrup.

Romanen handler om Angelica der i 1890'erne får en datter med en mand der svigter hende. Som straf fjernes hendes barn og hun sendes fra København til Kolding som tjenestepige.
Her forelsker hun sig i en rigmandssøn og han i hende. Overraskende nok får de hinanden, men sendes straks i eksil i Sydafrika. Men Angelica er ikke sådan at slå ud, så hun kæmper for et bedre liv for sig selv, og sin datter. Med årene ender som Grevinden af Bagsværd. Men har det været kampen værd?

Stor og flot fortalt fortælling om en kvindes kamp fra samfundets bund til toppen og hvordan det er at prøve om man kan passe ind.
 

Gitte Højmark Pedersen foto

Gitte læser "En lykkelig slutning "

I romanen En lykkelig slutning følger vi en dansk bedemandsfamilie igennem syv generationer. Fra starten med en skibbruden sømand på en tropeø til en nekrofil bedemand og dennes børn. Vi oplever hvorledes de blive rige på deres medmennesker overtro og epidemier der raser igennem København.

At arbejde med døden er imidlertid ikke ufarligt. Familien lider tab til både smitsomme sygdomme og sindssyge. Hele misæren fortælles af Nicolas, som har valgt hans familie på nuværende tidspunkt, er så ødelagt at han bliver nødt til sikre sig at der ikke kommer en ottende generation, selvom dette betyder han må skade sine egne børn. 

En fantastisk fortælling og meget anderledes historisk roman til alle os der elsker at blive udfordret i vores tankemønstre.

Mette S.-P. læser "Lasternes tid"

’Lasternes tid’ er en fortælling om 3 unge mennesker i Indien, hvis liv fletter sig ind i hinanden på en måde, der binder dem uløseligt sammen.
Den fattige Ajay, der stammer fra en lille landsby, ender i storbyen New Delhi, hvor han bliver tjener for playboyen Sunny fra den berygtede Wadia-familie. Den tredje hovedperson er den smukke, frigjorte Neda – en nysgerrig journalist, som havner i et dilemma mellem moral og passion.

’Lasternes tid’ er en interessant familiesaga om penge, magt, korruption, stramme familiebånd og vold.
Da jeg læste bogen, kom jeg til at tænke på bøger som ’Godfather’ og ’Den store Gatsby’, og lur mig om ikke denne roman, som de to andre, også ender med at blive filmatiseret på et tidspunkt.

Materialer