Peter Plys' og Christopher Robins far fylder 135 år i dag

Alan Alexander Milne, manden som skabte de søde små historier om den forvirrede bamsebjørn Peter Plys og alle hans venner, ville i dag være fyldt 135 år. Det fejrer vi med en liste over nogle af hans bøger som du kan låne her på biblioteket og hygge dig med at læse alene eller højt for andre over en kop the og en honningmad.

Det hele begyndte med en far der gerne ville fortælle sin søn nogle rare historier - og måske også sig selv, kan man forestille sig, eftersom han havde været soldat under 1. Verdenskrig. 
Derfor digtede han de underfundige fortællinger om sønnens tøjdyr og deres liv i 100-meter skoven, som var et område bag familiens hus. Et fredeligt og roligt sted hvor de små dyr kunne gå på uskyldige eventyr - selv om de ikke altid føltes helt så udramatiske for Peter Plys og Grislingen og de andre.
Milne blev venner med tegneren Ernest H. Shepard, som kom på besøg ved familien og tegnede Christopher Robins tøjdyr - det er dem man kan se i bøgerne den dag i dag.

Ud over de bøger du kan se på listen herunder, findes der også Peter Plys på Latin - og forskellige lommebøger der har plukket filosofiske smuler fra de kære historier om den gamle plysbjørn. Dem kan du finde via bibliotek.dk og bestille hjem til din lokale afdeling HER, HER og HER

Materialer